hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Gülsoy'dan haksız fiyat artışı uyarısı

    Başkan Gülsoydan haksız fiyat artışı uyarısı
    expand

    Başkan Gülsoy'dan haksız fiyat artışı uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret  Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü fırsat bilerek ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştırarak, gereken cezai işlemi uygulayacaklarını söyledi.
    KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Çin’in Vuhan şehrinde başlayarak, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü fırsat bilen üreticilere yönelik açıklamalarda bulundu. Virüsün boyutuna değinen Başkan Gülsoy, "Çin’den başlayarak, tüm dünyayı etkisi altına alan adeta bir küresel hastalık olan koronavirüs maalesef tüm önlemlere rağmen ülkemizde de görüldü. Hükümetimizce ivedilikle alınan önlemler, aksiyon planları bu küresel hastalıktan yaşanacak olumsuzlukları büyük bir ölçüde geciktirmiştir. Temennimiz bu durumun kayıpsız atlatılmasıdır” dedi.
    Virüsün etkisinin piyasada bazı fırsatçıları da doğurduğunu belirten Gülsoy, "Dünyada birçok büyük ekonomiye sahip ülkelerin yaşadıkları olumsuz gidişat ülkemizde de vatandaşlarımızı endişeye sevk etmiştir. Dolayısıyla başta sağlık malzemeleri ve gıda olmak üzere pek çok üründe talep artışı yaşanmıştır. Bu durumun fırsat bilinerek söz konusu ürünlerde etik olmayan fahiş fiyat artışı yapılması ticaret anlayışımıza sığmamaktadır.  Oda olarak yaşanan bu endişenin fırsata çevrilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Bilinmelidir ki, koronavirüs dolayısıyla ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hakettikleri cezayı vereceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz." ifadelerini kullandı.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow