hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediyeden, 50 yıllık ceviz ağacına bakım

    Belediyeden, 50 yıllık ceviz ağacına bakım
    expand

    Belediyeden, 50 yıllık ceviz ağacına bakım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkamayan vatandaşın yardım talebini karşılıksız bırakmayarak 50 yıllık ceviz ağacının bakımını yaptı.
    Kocasinan ilçesi Erkilet mahallesinde yaşayan 68 yaşındaki İbrahim Ermet, Kocasinan Belediyesini arayarak evinin bahçesindeki 50 yıllık ceviz ağacında hastalık olduğunu ve bakım yapılması gerektiğini söyledi. Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Ermet'in talebini yerine getirerek hasta ceviz ağacının bakımını yaptı. Ceviz ağacının çok önemli olduğunu söyleyen Ermet "Bu ağaç, Erkilet'in kedi bacağı tatlısının meşhur olmasında büyük payı olan ceviz ağacından biridir. Kabuğu yumuşak olduğundan yağlı olması ve lezzetiyle diğerlerinden farklıdır. Bu ağaca çocuğumuza bakar gibi baktık. Bu ağaç eğer yıkılırsa ben de yıkılmış olurdum. Sokağa çıkamadığımızdan dolayı belediyemizi aradık" dedi.
    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise açıklamasında daha yeşil bir Kocasinan bırakmak için var güçleriyle çalıştıklarını, bu çerçevede geri dönüşüm çalışmalarıyla bu zamana kadar yüz binlerce ağacın kesilmesini önlediklerini söyledi

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow