hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi bayram tedbirlerini aldı

    Büyükşehir Belediyesi bayram tedbirlerini aldı
    expand

    Büyükşehir Belediyesi bayram tedbirlerini aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gerekli tedbirleri aldı.
    Büyükşehir Belediyesi arife günü yoğunlaşan mezarlık ziyaretleri için bir dizi önlemler aldı. Şehir mezarlığına arife gününden itibaren araç alınmayacak. Asri mezarlık ana giriş kapısında hasta, engelli ve yaşlı ziyaretçiler için araçlar bulunacak ve bu araçlar gün boyunca mezarlık içerisinde ücretsiz ring seferleri yapacak. Vatandaşların kurban ibadetini yerine getirmesi için şehir merkezinde 49 noktada kurban kesim yeri belirlendi. Kurban kesim yerlerinin tamamında Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilmiş veteriner hekimler bulunacak. Görevli veteriner hekimler, kesim yerlerindeki hayvanların kontrolünü yapacak ve kurbanlıkların sağlıklı ve hijyenik ortamda kesilmelerini sağlayacak. Öte yandan kurbanlıkların kaçması halinde yakalanmaları için ilçe belediyeleri tarafından oluşturulan Hayvan Yakalama Timlerine de Büyükşehir Belediyesi ekiplerince eğitim verildi. 

    Büyükşehir Belediyesi Zabıta birimleri de gerekli tedbirlerini aldı. Bayram öncesi ve bayram süresince alışveriş yoğunluğunun olduğu merkezlerde ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri ile koordineli bir şekilde aralıksız hizmet verilecek. Vatandaşlar zabıtayı ilgilendiren konularla ilgili şikayetlerini Büyükşehir Belediyesi’nin Alo 153 İletişim Merkezi ve Merkez Zabıta Amirliğinin 232 29 60 nolu telefonuna iletebilecekler.

    Bayram tatili süresince su ve kanalizasyon ile elektrik konusundaki şikayetlerin olmaması için de KASKİ ve Elektrik Şirketi de önlemlerini aldı. Her iki şirket tarafından olası arızalara karşı anında müdahale ekipleri oluşturuldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow