hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi, gacer buğdayından ekmek üretti

    Büyükşehir Belediyesi, gacer buğdayından ekmek üretti
    expand

    Büyükşehir Belediyesi, gacer buğdayından ekmek üretti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kent Ekmek Üretim Tesislerinde, gacer buğdayından ekmek üretimine başlandı.
    Kent Ekmek Üretim Tesisleri’nde genetiği bugüne kadar bozulmadan gelen ata tohumu gacer buğdayı ile ekmek üretim Ar-Ge çalışması tamamlanarak, üretimine başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Develi ilçemiz gelişiyor, güzelleşiyor. Gacer buğdayı önemli bir değer. Gacer buğdayı konusunda üreticimizi bilgilendirmek ve üretimi artırmak için çalışıyoruz. Yüzyıllarca yöre çiftçisi tarafından ekilen Gacer ürününün, sofralara ekmek olarak gelmesi de Develi lezzetlerini çok iyi anlatıyor” dedi.
    Besleyici ve sağlıklı yöresel ürün Gacer ekmeğinin faydalarından bahseden Başkan Büyükkılıç, “Gacer ekmeğini üretim listemize aldık. Kaplıca buğday grubuna giren 28 kromozomlu tahıl, Kayseri ve çevresinde gacer ismiyle biliniyor. Develi’nin köylerinde yetiştirilen Gacer buğdayı, genetiği değiştirilmemiş ata soyu olan antik bir buğday türüdür. Develi ilçesiyle adı özdeşleşmiş Gacer buğdayından yapılan ekmek, zengin protein içeriği, kepekli öğütülmesi ve tam organik olması ile diğer ekmeklere rakip olacaktır. Yüksek lif ve kepek içeriği, düşük glisemik indeksi ile hazmı kolaylaştıran ekmek, kilo problemi yaşayanlar için çare olabilecektir” diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow