hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, Kayseri'de

    Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, Kayseride
    expand

    Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, Kayseri'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - CUMHURBAŞKANLIĞI Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeleri, Kayseri'de belediye başkanları ile istişare toplantısında bir araya geldi.
    Otelde düzenlenen toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe ile Kurul Üyeleri Oktay Saral, Tuna Koç, Prof. Dr. Tarkan Oktay, Prof. Dr. Lütfi Akça ve Dr. Hayri Baraçlı'nın yanında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç ve ilçe belediye başkanları katıldı Toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Başkanı Şükrü Karatepe, kararların daha kolay verilebilmesi için Cumhurbaşkanlığı kurullarının oluşturulduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı doğrudan doğruya halk tarafından seçilen devlet başkanı olarak devletin yürütmesinin tamamını kendinde topladı. Parlamenter sistem döneminde Bakanlar Kurulu politik bir organdı. Cumhurbaşkanı halktan yetki aldığı için bütün politikalar ve sorumluluk kendisine ait oldu. Bütün bakanlıkların politikası Cumhurbaşkanına aittir. Cumhurbaşkanı kendi politikasını oluşturarak ve kararları uygulamaları konusunda talimat verecektir. Sistemin özü bu kadar. İşlerin kolay olabilmesi için de Cumhurbaşkanlığı kurulları oluşturuldu. Dünya'nın farklı ülkelerinde de bu tip farklı politika kurulları vardır" diye konuştu.
    'BİZİM YÜRÜTME YETKİMİZ YOK'
    Politika kurullarının hiçbir devlet makamına emir ve talimat verme yetkisinin bulunmadığını anlatan Karatepe, "Kurulumuz 1 seneden beri yerel yönetimler alanında çalışıyor. Heyetimiz kendi imkanlarını kullanarak farklı alanlarda çalışmalarını yapıyor. Bizim yürütme yetkimiz yok. Politika kurullarının hiçbir devlet makamına, emir ve talimat verme yetkisi yoktur. Biz Cumhurbaşkanı adına çalışıyoruz. Elde ettiğimiz verileri Cumhurbaşkanına sunuyoruz. Bütün yetki de Cumhurbaşkanındır. Biz Cumhurbaşkanımız adına faaliyet yürütüyoruz. Ankara'dan bu işleri yürütmek eksik oluyor. Biz bu eksiklikleri gidermek için buraya geldik" şeklinde konuştu.
    Şükrü Karatepe, toplantılar sonucunda yapılması uygun görülen konuların rapor haline getirilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow