hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEAŞ itirafçısına 2 yıl 11 ay hapis

    DEAŞ itirafçısına 2 yıl 11 ay hapis
    expand

    DEAŞ itirafçısına 2 yıl 11 ay hapis

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında görülen davada tutuklu yargılanan ve etkin pişmanlıkta bulunan Suriye uyruklu Halid A., 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi.
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin  geçen yıl  27 Aralık'ta yaptığı operasyonda terör örgütü DEAŞ saflarında yer aldığı iddia edilen Suriye uyruklu Halid A., gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada örgütsel bazı dökümanlar ele geçirildi. Aynı zamanda DEAŞ bayrağı önünde çekilmiş bir de fotoğrafı tespit edildi. Nöbetçi mahklemeye sevk edilen Halid A., tutuklanarak cezaevine konuldu. Hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan dava açıldı.
    Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Halid A. ile avukatı Özge Küçükyazı hazır bulundu. Etkin pişmanlık kapsamında ifade veren sanık Halid A., DEAŞ saflarında yer almadığını ancak başka bir cephede Esad rejimine karşı savaştığını söyledi. Sanık Halid A., "2013-2014 yıllarında Esad'a karşı bir cepheye katıldım. Çıkan bir çatışmada sol ayağımdan yaralandım. 20 gün Suriye'de tedavi oldum. Ardından daha iyi tedavi olmak için Türkiye'ye geldim. Kayseri'de ayağımdan bir kaç ameliyat oldum. 'Abu tayyip' kod adını kullanıyordum. Bir ay kadar silahlı eğitim aldım. 6 şarjör ve bir adet el bombası zimmetlediler. Mevzilerde nöbet tutttum. Bildiğim her şeyi anlattım" ifadelerine yer verdi.
    Mahkeme heyeti, sanık Halid A.'yı, 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan önce 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından 'etkin pişmanlık' kapsamında cezasını 2 yıl 11 aya düşürdü ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow