hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyetisyen Kaplan'dan beslenme önerileri

    Diyetisyen Kaplandan beslenme önerileri
    expand

    Diyetisyen Kaplan'dan beslenme önerileri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - MEMORİAL Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Merve Kaplan, hava sıcaklığındaki ani düşüşlerin, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonlarını etkilediğini belirterek, soğuk havalarda yeterli ve düzgün beslenme için önerilerde bulundu.
    Soğuk ve kuru hava, virüs ve bakteri miktarını arttırırken hava sıcaklığında oluşan ani değişimler ise sağlık sorunlarına yol açıyor. Bu tip havalarda metabolizma ve kan dolaşımının yavaşladığını vurgulayan Merve Kaplan, enfeksiyonlardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için ise her renkten sebze ve meyvenin ise tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
    'ISI DEĞİŞİMLERİNDE METABOLİZMA YAVAŞLAR'
    Güneş ışınlarının azalmasıyla vücutta D vitamini yoksunluğunun oluşacağını belirten Kaplan, "Soğuk nedeniyle düşen vücut ısısının normalleşmesi için metabolizma daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacağından bu dönemde istemsiz olarak yemek yeme isteği ortaya çıkacaktır.  Bu havalarda metabolizma ve kan dolaşımı yavaşlar. Güneş ışınlarının azalmasıyla vücutta eksilen D vitamini yoksunluğu, eklem ve kaslarda ağrıya, yorgunluk ve kuvvet kaybına neden olur" dedi.
    Merve Kaplan'ın hava değişimlerinde sağlığı korumak için sunduğu beslenme önerisi ise şu şekilde:
    "Vücudun savunma mekanizması için mevsime uygun sebze ve meyve, soğuyan havaya özel öğün düzeni, güçlü kahvaltı, hafif akşam yemeği, et ve tavuk suyu çorbaları, kuruyemişte fındık ve soğan ve sarımsak ile pırasa ve frenk soğanı."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow