hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Endonezya Ankara Büyükelçisi Iqbal'den Başkan Büyükkılıç'a ziyaret

    Endonezya Ankara Büyükelçisi Iqbalden Başkan Büyükkılıça ziyaret
    expand

    Endonezya Ankara Büyükelçisi Iqbal'den Başkan Büyükkılıç'a ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - ENDONEZYA’nın Ankara Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1,5 ay önce Endonezya’nın Ankara Büyükelçiliğine atanan ve ilk ziyaretini Kayseri’ye yapan Lalu Muhammed Iqbal’i Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde karşıladı. Ziyarette Endonezya’nın Türkiye için dost bir ülke olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Endonezya’dan söz edilince içimizi bir sıcaklık kaplar. Sizleri çalışkan, gayretli ve dost bir ülkenin insanları olarak biliriz" dedi. Konuşmasında Kayseri ile ilgili de bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, “Kayseri, yatırımcının en güvenli liman olarak tercih edeceği bir şehir. 52 ülkeye 3 saat gibi kısa sürede ulaşılan bir konumda olduğumuz için yatırımcı açısından çok cazip. Özellikle Uzakdoğu’dan yatırımcılar için önem arz etmekte, bu yüzden de sık sık ziyaretimize gelen dostlar görmekteyiz. Özellikle Serbest Bölge ile Avrupa’ya çok rahat ihracat yapılabilir. Ülkemiz ve özelde de Kayserimiz çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.” diye konuştu.
    Konuk Büyükelçi, Muhammed Iqbal de Kayseri’de ve Büyükşehir Belediyesi’nde gösterilen sıcak ilgi nedeniyle teşekkür etti. Ziyarette ayrıca karşılıklı hediyeler takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow