hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erciyes'e 50 bin yabancı kayaksever bekleniyor

    Erciyese 50 bin yabancı kayaksever bekleniyor
    expand

    Erciyes'e 50 bin yabancı kayaksever bekleniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,(DHA)- TÜRKİYE'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi, yeni kayak sezonunu hazırlanıyor. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes'e yaklaşık 50 bin yabancı kayakseverlerin gelmesini beklediklerini söyledi.
    Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, 2012 yılından itibaren Erciyes'i ve Kayseri'yi dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını bildirdi. Uluslararası birçok fuara katıldıklarını söyleyen Cıngı, "Ayrıca bu fuarlarda uluslararası sunumlar yaptık. Uluslararası acentelere bilgilendirme turu düzenledik. Acentelere yapılan bilgilendirme turu neticesinde, 2017 yılında yılında da ilk charter sefer operatörler sayesinde turistler Kayseri'ye geldi. 2017'den bu zamana kadar Erciyes'e kayak yapmak için gelenlerde çok büyük yol kat ettik. Geçtiğimiz yıllarda bazı haftalarda 4, bazı haftalarda 5 uçak iniyordu.  Bu sene charter seferleri 8-10 uçağa kadar çıkacak" dedi.
    'ÇOK YOĞUN İLGİ VAR'
    Yılbaşı haftasına Rusya, Polonya, Çekya  ve Belarus gibi ülkelerden çok fazla ilginin olduğunu söyleyen Cıngı, şunları kaydetti:
    "Bu sene Erciyes'in yurt dışından tanınmışlığı ve Kapadokya ile Kayseri gibi 6 bin yıllık medeniyet merkezine yakınlığı nedeniyle büyük ilgi görüyor. Aynı zamanda pandemi nedeniyle Avrupa'ya gitmenin sıkıntılı olmasından dolayı yurt dışı acenteler çok daha ilgi gösterdi. Özellikle yılbaşı haftasında çok yoğun ilgi var. Ukrayna, Rusya, Polonya, Çekya Belarus gibi ülkelerden gelecek misafirlerimiz Erciyes'te keyifli zaman geçirecek. Alt yapının yansıması ve dünyanın her yerinden Erciyes'e yabancı misafir gelmesi için mücadele ediyoruz. İlgi ve alaka çok fazla. Daha önceden gelen yabancı turistlerin Erciyes'i olumlu şekilde anlatması Erciyes'e olan ilgiyi artırdı. Bu sene hafta içi yerli halktan çok yabancı turistleri pistlerde göreceğiz. Bu yıl beklediğimiz yabancı kayaksever sayısı 50 bin."

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow