hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ERÜ, hak sahipliğindeki 5 ayrı patenti ticarileştirdi

    ERÜ, hak sahipliğindeki 5 ayrı patenti ticarileştirdi
    expand

    ERÜ, hak sahipliğindeki 5 ayrı patenti ticarileştirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selma KARA/KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) sahibi olduğu beş ayrı patentini aynı anda lisanslayarak ticarileştirdi. Törende konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “Beş ayrı patentimizi aynı anda lisanslayarak yine bir ilke imza atıyoruz” dedi. 
    Erciyes Teknopark’ta gerçekleştirilen imza törenine, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç ile firma yetkilileri katıldı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, imza töreninde yaptığı konuşmasında ERÜ’de son günlerde gerçekleştirilen önemli çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Aday aşı çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Çalış, “Erciyes Üniversitesi olarak Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizde (ERAGEM) tamamen yerli ve milli olarak Covid-19’a karşı geliştirilen, inaktif aşı adayımızın AR-GE çalışmalarını tamamladık. İnaktif aşı adayının etik kurul izni ve Sağlık Bakanlığı’ndan alınan onayların ardından Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İKUM) ilk dozu bir gönüllüye uygulanarak Faz 1 çalışmalarına başlandı” dedi.
    Beş ayrı patenti aynı anda lisansladıklarını söyleyen Rektör Çalış, “Araştırma Üniversitemizin araştırma performansının her geçen gün katlanarak artması önemli bir önceliğimiz haline gelmiştir.  Bu doğrultuda Erciyes Üniversitesi olarak teknoloji transferi de bizim için son derece önem taşımaktadır. Bilgiye dayalı ekonomilerin gelişiminde patentler ön plana çıkmaktadır. Erciyes Üniversitesi olarak bugün burada beş ayrı patentimizi aynı anda lisanslayarak yine bir ilke imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.
    Lisanslamalarla ilgili bilgi de veren Çalış, “İki adet yeni nesil genetik tanımlama kiti patentini Detagen Genetik Tanı Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne, insansız hava araçları ve rüzgar türbinlerinin kanat performanslarının arttırılmasına yönelik üç adet patenti de MSG Teknoloji Şirketi’ne lisanslamış bulunuyoruz. Lisanslaması gerçekleşen bu buluşların hem firmalarımıza, hem üniversitemize hem de ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Bu protokoller ile Erciyes Üniversitesi tarafından üretilen bilginin topluma faydalı ürünlere dönüşmesi sağlanmıştır. Erciyes Üniversitesi olarak şehrimize ve ülke ekonomisine sağladığımız katkının daha da artması için portföyümüzde yer alan patentlerimizi lisanslayarak bilginin ticari değere dönüşmesi adına çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.
    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow