hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ERÜ Rektörü Çalış, gazetecilerle bir araya geldi

    ERÜ Rektörü Çalış, gazetecilerle bir araya geldi
    expand

    ERÜ Rektörü Çalış, gazetecilerle bir araya geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya geldi.
    Üniversite kampüsündeki restoranda düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu, Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay ve Prof. Dr. Recai Kılıç, Genel Sekreter Murat Yenisu, Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Kasım Özgen ve Venhar Çokkeçeci, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile yazılı ve görsel basının temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
    Rektör Çalış, “Gazetecilik mesleği çok önemli. Bir ülke eğer gelişmek istiyorsa,  demokraside ilerlemek istiyorsa, muhakkak basının güçlü olması gerekiyor. Sizlerin özellikle iletişim çağında ne kadar önemli ve ulvi bir görev üstlendiğinizi ifade etmek istiyorum. Bizler şahıslar olarak, kurumlar olarak, sizlerin her türlü eleştirilerine veya önerisine açığız. Bunun da aslında bizim gelişmemize, çıtamızın yükselmesine katkı sağlayacağına ben inanıyorum. Çok cefakâr ve zorlu bir görev üstlendiğinizi biliyorum. Maddi sıkıntılar, çalışma şartları, gecenizin gündüzünüzün olmaması. Ama ulvi bir görev üstleniyorsunuz. Ben hepinize etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
    Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise, ev sahipliğinden dolayı Rektör Çalış’a teşekkür etti. Altınkaya, “Erciyes Üniversitesi sadece Kayseri'de bulunan üniversitelerin değil, Yozgat'ta bulanan Bozok Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin de hamiliğini, ağabeyliğini yapan bir üniversitedir. Değerli hocamız üniversitenin Araştırma Üniversitesi vasfını korumak için çok gayretli çalışmalar içerisinde. Bu çalışmalarda kendisine başarılar diliyorum. Şüphesiz ki, bunu sayıları bini geçen öğretim üyesi akademisyen arkadaşları ile yapacak. Bu manada Erciyes Üniversitesi’nin başarılı çalışmalarında takip ettiğimizi ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.       
    Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, tüm basın çalışanları adına Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya plaket takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow