hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ERÜ'de '3. Uluslararası Kanser Önleme ve Tedavisi için Doğal Ürünler Kongresi'

    ERÜde 3. Uluslararası Kanser Önleme ve Tedavisi için Doğal Ürünler Kongresi
    expand

    ERÜ'de '3. Uluslararası Kanser Önleme ve Tedavisi için Doğal Ürünler Kongresi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) tarafından düzenlenen '3'üncü Uluslararası Kanser Önleme ve Tedavisi için Doğal Ürünler Kongresi' başladı.
    Veteriner Fakültesi konferans salonunda düzenlenen kongrenin açılışına, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan ERFARMA Müdürü Prof. Dr. Mükerrem Betül Aycan, kongrenin bilimsel programı hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında, kongreye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.
    Üniversitelerinin 41'inci yılını kutladıklarını belirten Rektör Çalış, "41 yıllık geçmişi olan köklü bir üniversiteyiz. Gelenekleri olan bir üniversiteyiz. Üniversitemiz, Ankara, İstanbul ve İzmir dışında Anadolu’nun tek araştırma üniversitesidir. Tabiki biz bundan gurur duyuyoruz. 2016 yılında araştırma üniversiteleri belirlenirken sıralama belirtilmemişti. Ama biliyorsunuz önce 4 yılda bir araştırma üniversiteleri belirlenecekti, ama şimdi 3 yılda bir belirleneceği duyuruldu. İlk defa bu yıl üniversitelerin sıralaması verilmiş oldu. Tabi 2016’daki sıralamayı bilmiyoruz. 2017 yılında 12’nci, 2018 yılında ise 10’uncu sıradayız. 2019 verilerimiz de iyi çıkarsa, inşallah iyi çıkacağını ümit ediyoruz, gelecek 3 yılda araştırma üniversitesi olarak devam edeceğimize inanıyoruz. Tabi ki araştırma üniversitesi olmamızda lokomotif fakültelerimiz var. Mühendislik ve fen fakültesi gibi, ama eczacılık fakültesi de özellikle araştırma üniversitesi olmamızda büyük katkı sağlayan fakültelerimiz arasındadır. Ben emeği geçen tüm öğretim üyelerimize, tüm personelimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow