hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ERÜ'de hamile kadına başarılı kalp operasyonu

    ERÜde hamile kadına başarılı kalp operasyonu
    expand

    ERÜ'de hamile kadına başarılı kalp operasyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de yaşayan 20 haftalık hamile Döndü Kayısı (24), Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde yapılan kalp operasyonu ile sağlığına kavuştu.  
    Döndü Kayısı, kalp rahatsızlığı nedeniyle ERÜ Tıp Fakültesi Yılmaz-Mehmet Öztaşkın Kalp Hastanesi'ne başvurdu. Tedavisi yapılan anne adayının Aort damarının dar olduğu belirlendi. Açık ameliyatının yapılması riskli olan Kayısı, hastanede yapılan kapalı kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.
    ERÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Kayseri Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Topsakal, "Bu hastanın özelliği 20 haftalık gebelik sırasında yaptığımız ilk kapalı yöntem ile aort damarındaki darlığa müdahale operasyonu. Bu operasyon sırasında bebeğin riske girmemesi ve radyasyon almaması için karnını kurşun önlüklerle kapattık. Çok şükür sorun yaşamadık. Her şey yolunda gitti. Şuan hem anne, hem de bebek sağlıklı bir durumda" dedi. Sağlığına kavuşan Döndü Kayısı ise, kendisini tedavi eden doktorlara teşekkür etti. 

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow