hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ERÜ’ye Akredite Gıda Laboratuvarı ve Ar-Ge Merkezi kurulacak

    ERÜ’ye Akredite Gıda Laboratuvarı ve Ar-Ge Merkezi kurulacak
    expand

    ERÜ’ye Akredite Gıda Laboratuvarı ve Ar-Ge Merkezi kurulacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Gıda Sektörü Genişletilmiş Meslek Komitesi toplantısı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın da katılımı ile video konferans sistemi üzerinden yapıldı. Yapılan toplantıda, üniversite sanayi işbirliği kapsamında ERÜ’ye akredite gıda laboratuvarı ve Ar-Ge Merkezi kurulması kararlaştırıldı.
    Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen KAYSO Gıda Sektörü Genişletilmiş Meslek Komitesi toplantısına, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ERÜ Rektörü  Prof. Dr. Mustafa Çalış ve meslek komitelerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda üniversite sanayi işbirliği kapsamında ERÜ’ye akredite gıda laboratuvarı ve Ar-Ge Merkezi kurulması kararlaştırıldı. KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, oda olarak üniversite sanayi işbirliği kapsamında birçok projeye imza attıklarını belirterek, “Türkiye’de 11 araştırma üniversitesinden birisi olan, Sayın Rektörümüzün gayretleri ile hem aşı çalışmaları hem de diğer çalışmaları ile göğsümüzü kabartan Erciyes Üniversitemizle önümüzdeki günlerde üniversite sanayi işbirliği kapsamında yaptığımız güzel çalışmalara bir yenisini daha eklemek istiyoruz” dedi.
    Gıda sektörünün akredite laboratuvarla ilgili ciddi ihtiyaçları olduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Sayın Rektörümüzle üniversite sanayi işbirliği kapsamında neler yapabileceğimizi istişare ederken, öncelikle gıdacılarımızla böyle bir toplantı yapmanın uygun olacağını düşündük. Özellikle gıda sektörümüzün Kayseri’de Ar-Ge çalışmalarının da yapılabildiği akredite bir laboratuvara ihtiyaçları olduğu kesin. Bu toplantıda gıda sanayisinde faaliyet gösteren üyelerimizin de fikirlerini alarak, yılbaşına kadar bir protokol yapıp, bir kısmını da faaliyete geçirebilirsek, hem gıda sanayicilerimize hem de üniversitemize katkı vermesi bakımından güzel bir hizmete daha imza atmış oluruz” diye konuştu.
    ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, üniversite sanayi işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, “Bu bağlamda Sanayi Odamızla yaptığımız istişareler sonucunda şehrimize akredite gıda laboratuvarı kazandırmak için gıda sanayicilerimizle bir araya gelerek, sizlerin de fikirlerini almak istedik. İnşallah en kıza zamanda hem sanayicilerimizin akredite laboratuvar ihtiyacını gidermek, hem de hocalarımızla sanayicilerimizin bir arada çalışabileceği bu merkezi en kısa sürede faaliyete geçiririz” ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow