hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç araştırmacıların projeleri sergilendi

    Genç araştırmacıların projeleri sergilendi
    expand

    Genç araştırmacıların projeleri sergilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi’nin (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 'TÜBİTAK 50. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Sergisi'nin açılışı yapıldı.
    Süleyman Demirel Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sergi açılış törenine; ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin Ünalan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı. TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin Ünalan, programın açılış konuşmasında, bu yıl 50’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması sonucunda sergilenen 100 projeden 18’inin Türkiye finallerine katılacağını söyledi. Prof. Dr. Ünalan, "TÜBİTAK tarafından tertip edilen bu yarışma lise öğrencilerine yönelik bir yarışmadır. Araştırma projeleri yarışmasıdır. Şu anda Türkiye’nin 12 ilinde bu şekilde sergi açılış töreni yapılmaktadır. 12 bölge üzerinden tertip edilen ulusal bir yarışmadır. 12 alanda 17 bine yakın başvuru yapıldı. Bizim Kayseri bölgesinde ise başvuru sayısı ise 800 civarındadır" dedi. 
    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç da konuşmasında, proje hazırlayan öğrencileri tebrik etti. Rektör Yardımcısı Kılıç, "Burada sadece araştırma projelerini yansıtmıyorsunuz. Aslında arkadaşlar hepiniz buraya gelmekle, bu sürece dahil olmakla, böyle bir araştırma sürecine girmekle, çok büyük bir cesaret sergilemiş oluyorsunuz. Şimdiden hepiniz yarışmanın kazananısınız. Bu araştırma ruhunuza gerçekten ihtiyacımız var. Bu anlamda bu tür faaliyetlere ihtiyacımız var. Öğretmenlerimize de, size destek olma konusunda teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
    Konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan proje sergisinin açılışı yapıldı. Daha sonra davetliler sergiyi gezdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow