hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Görme engelli kardeşler, ameliyatla sağlığına kavuştu

    Görme engelli kardeşler, ameliyatla sağlığına kavuştu
    expand

    Görme engelli kardeşler, ameliyatla sağlığına kavuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de doğuştan görme lens bağlarındaki zayıflık nedeniyle görme problemi yaşayan Ahmet (9) ve Zeyd (4) Güventürk kardeşler, Kayseri Şehir Hastanesi'nde gerçekleşen ameliyat ile sağlığına kavuştu.
    İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;  Zeynep-Ali İhsan Güventürk çiftinin 2 çocuğu Ahmet ile Zeyd, doğuştan yüzden 5 görme engelli olarak dünyaya geldi. Güventürk ailesi, 2 çocuklarının genetik olduğu belirlenen göz lensindeki bağlardaki zayıflık dolayısıyla yaşadığı görme problemlerini tedavi ettirmek için Ankara ve İstanbul'da çeşitli sağlık merkezlerine başvurdu. Ancak, baba Ali İhsan Güventürk, burada yüksel maliyet dolayısıyla ameliyat ettiremedi. İstanbul'da Kayseri'ye bir süren önce tayini çıkan baba Ali İhsan Güventürk, bu kez Kayseri'de Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Hastanenin Göz Hastalıkları Polikliniğinde yapılan kontrol sonrası iki kardeşin ameliyat edilmesine karar verildi.
    'ÇOCUKLARIMIZ ŞU AN ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE GÖRMEKTE'
    Hastanenin Göz Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Necati Duru ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrası, Ahmet'in iki gözü, Zeyd'in ise sorunlu olan sol gözü görmeye başladı. Doktor Duru, ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, "9 yaşındaki Ahmet'in her iki gözünde, Zeyd'in ise sol gözünde sorun vardı. Özellikle 9 yaşındaki Ahmet'in göz içindeki mercek denilen lensin bağlarının zayıflığından dolayı her iki gözü de görmüyordu. Hastamız farklı şehirlerde farklı doktorlara başvurmuş ve ciddi maliyetler ortaya çıkarmışlar. Kayseri Şehir Hastanesi olarak bu çocuğumuzu buradan göndermek istemedik. Ameliyatını burada yaptık. Şuan 9 yaşındaki Ahmet neredeyse yüzde 100'e yakın olarak görmekte.  Kardeşi Zeyd ise 4 yaşında, onunda tek gözünün ameliyatını yaptık. Çocuklarımız şu an çok güzel bir şekilde görmektedir. Onlar gördüğü için bizde mutluyuz" dedi.
    'BABA DÜNYAYI RENKLİ GÖRÜYORUM'
    Çocuklarının artık rahatça görebilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden baba Ali İhsan Güventürk ise, "Ahmet'i Ankara'da büyük bir hastaneye götürdük. Bu tedaviyi yapamayacaklarını söylediler. Biz de İstanbul'da bir kaç tanınmış hastaneye götürdük. Burada bize ameliyat için büyük maliyetler çıkardılar. Maddi durumumuz buna el vermediği için ameliyatı yaptıramadık. Benim İstanbul'dan Kayseri'ye tayinim çıktı. Tayin çıktıktan sonra yaptığımız araştırmalarda, Necati Duru hocayı bize tavsiye ettiler. Ahmet'i ve kardeşi Zeyd'i getirerek muayene ettirdim. Eşim ile birlikte karar vererek ameliyatlarını Kayseri Şehir Hastanesi'nde yaptırdık. Şimdi Ahmet'in iki gözü ve Zeyd'in sol gözü görüyor. Ameliyat sonrasında Ahmet'e nasıl olduğunu sorduğumda, 'Baba dünyayı daha renkli görüyorum' cevabını verdi" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow