hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halı dokuyarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar

    Halı dokuyarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar
    expand

    Halı dokuyarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özer KAYA/SARIOĞLAN (Kayseri), (DHA)- KAYSERİ'nin Sarıoğlan ilçesinde yaşayan 3 kadın, unutulmaya yüz tutmuş halıları ilmek ilmek dokuyarak, aile bütçesine katkı sağlıyor.
    Sarıoğlan ilçesi Şenyurt Mahallesinde yaşayan Nazmiye Soydan (42), Serpil Ilgın (44) ve Nedret Yılmaz (54) belediyeye ait atölyede unutulmaya yüz tutmuş halıları dokuyorlar. Evli ve çocukları olan 3 kadın dokudukları halılarla aile bütçesine katkıda bulunuyor. Ailesine maddi destek sağlamaya çalışan 3 çocuk annesi Nazmiye Soydan, "Ailemize katkı sağlamak amacıyla böyle bir işe başladık. Ayrıca, yeni nesil gençlere de bu işi öğretme amacıyla halıları dokuyoruz. Bu işe 3 kadınla başladık. İnşallah devamı gelecektir. Sarıoğlanlı diğer kadınlar da bu şekilde halı dokuyarak aile bütçelerine katkı sağlayabilir. Biz bu işi severek yapıyoruz" dedi.
    Soydan, halıları ilmek ilmek dokuduklarını belirterek, "Halılara isteğe göre motifler yapıyoruz. 1 halıyı dokumak yaklaşık 1 hafta sürüyor. Sonrasında halıyı Kayseri'de bulunan şirketleri satıp kazandığımız parayı üçümüz arasında pay ediyoruz. İnşallah ileride işlerimizi ilerletip halıları yerli ve yabancı turistlere pazarlamak istiyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow