hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İl Müdürü Şahin'den çilek fidesi üretimi yapılan tesise ziyaret

    İl Müdürü Şahinden çilek fidesi üretimi yapılan tesise ziyaret
    expand

    İl Müdürü Şahin'den çilek fidesi üretimi yapılan tesise ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'nin Develi ilçesinde bulunan çilek fidesi üretim tesisine ziyaret gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, "İşletmemizin Kayseri'yi çilek üretiminde en güzel şekilde temsil ettiğini ve iç pazar çilek fidesi talebinin üçte birini karşıladığını görmekteyiz" dedi.
    Kayseri'nin Develi ilçesinde 250 dekar alanda üretim yapılan tesiste, 25 dekar büyüklüğünde modern topraksız çilek serası kuruldu. İşletmede bin metrekare kapalı alana sahip olmakla beraber soğuk hava deposuna da sahip. Serada yıllık 200-250 ton çilek hasat etmek planlanıyor. Toplam üretim kapasitesi ile iç pazar talebinin yaklaşık yüzde 30'unu karşılıyor. Çilek fidesi üretim tesisine ziyaret gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kayseri'nin çilek üretiminde başarılı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
    "İlimizde her geçen gün artan tarımsal üretim yelpazesinin çeşitliliği üreticilerimiz için umut, bizler içinse gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Yaşadığımız bu zorlu dönem bize gösterdi ki, tarımsal üretimde stratejik ürünlerin daha da üzerine gidilerek üretimin artırılması sağlanmalıdır. Zira bu günler tüm dünyaya var olmanın varlıklı olmaktan çok daha önemli olduğunu öğretti. Tarımda kendine yeterli değilsen, gıda güvenliğin yoksa, aç kalıyorsan hiç bir varlığın önemi kalmıyor. İşte tüm bunların farkında olarak, bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretle, işletmemizin Kayseri'mizi ülke çilek üretiminde en güzel şekilde temsil ettiğini, iç pazar çilek fidesi talebinin neredeyse üçte birini karşıladığını görmekteyiz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow