hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'İnşaat sektörü, 300'den fazla sektörü hareketlendiriyor'

    İnşaat sektörü, 300den fazla sektörü hareketlendiriyor
    expand

    'İnşaat sektörü, 300'den fazla sektörü hareketlendiriyor'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - SEDAT Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, "İnşallah insanlarımız daha uzun vadede kira öder gibi konut sahibi olabilirler" dedi.
    Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, inşaat sektöründe yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Pandemi dönemi ve öncesinde satışların yüzde 50 oranında düşürüldüğünü normalleşmeden sonra inşaat şantiyelerinde çalışmaların başladığının altını çizen Kılınç, Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faizinin açıklanmasıyla sektörde hareketlilik yaşandığını vurguladı. Kılınç, şöyle konuştu:
    "Bütün dünyayı etkileyen bu koronavirüsten sonra her ülkede birçok destekleyici paketler açıklandı. Ülkemizde de ciddi destekleyici paketler vardı. Son açıklanan kredi paketiyle birlikte koronavirüsten dolayı yaşadığımız kayıpları şuan telafi etme durumundayız. Önümüzdeki 3 ay da bunu rahatlıkla telafi edeceğimizi düşünüyorum. Sektörde çok ciddi bir hareketlilik oluştu. Son 5 yılın en hareketli dönemindeyiz. Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faizi var. 0,64 sıfır konutlarda, 0,74 ise ikinci el konutlarda bir kredi faizi oranı açıklandı. Konut finansmanına erişimde sıkıntı yaşayanlar veya faizleri yüksek bulanlar şuanda harekete geçtiler. Konut ihtiyacı da bir barınma ihtiyacıdır. Bu süreçler de ertelenmişti. Birçok vatandaşımız bu erteledikleri süreci normale dönüştürdüler. Şuan satın alma konusunda bizim ofislerimiz çok iyi ve doluluk oranı var. Herkes çok memnun diyebiliriz. Bu sürecin de süresi önemlidir. İnşallah sürdürebilir bir dönem olur. Faizlerde dünya genelinde bir düşüşler var. Ülkemizde de faizler daha aşağıya inşallah düşer. Devlet bankalarımızın bir kısmı kendi finanse ediyor. Çünkü Merkez Bankası faizine baktığımızda bu konut kredisi faizleri neredeyse zararına bir uygulama. Bu uygulama sektörü hareketlendirmek için yapıldı."
    İnşaat sektörünün 300 farklı sektörü hareketlendirdiğini söyleyen Kılınç, "İnşaat sektörü lokomatif bir sektördür. 300'den fazla sektörü de hareketlendirebiliyor. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir sektöre baktığımızda yapılan imalatların çoğu inşaat alanı ile ilgilidir. İmalat sanayide artışa geçiyor. İnşaat bütün sektörleri hareketlendiriyor. İnşallah herkes konut alabilir. İnşallah daha uzun vadede kira öder gibi konut sahibi olabilirler. Bir sektör temsilcisi olarak bu süreçten dolayı ve bu paketten dolayı Cumhurbaşkanımıza ve bakanımıza teşekkür ediyoruz. Yeni atılımların da önü açıldı. Biz onlarla ilgili çalışmalarımıza da başladık. İnşallah sektör büyür ve bu vesileyle yıl sonunda dünyada en çok büyüyen ilk 10 ülke arasına girmeyi de hedefliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow