hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnşaat ustası, cami yaptıracak

    İnşaat ustası, cami yaptıracak
    expand

    İnşaat ustası, cami yaptıracak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de ve yurt dışında cami inşaatlarında usta olarak çalışan Kahraman Çelebi (70), biriktirdiği 1 milyon 300 bin TL ile Melikgazi ilçesi Şirintepe mahallesine kendi adını vereceği cami ve Kur'an kursu yaptıracak. 
    Kayseri ve yurt dışında yaklaşık 50 yıldır babasından öğrendiği inşaat ustalığı mesleğini sürdüren cami ve minare ustası Kahraman Çelebi, birikimleriyle Kayseri'ye cami ve Kur'an kursu yaptırmaya karar verdi. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile görüşen Çelebi, bu kapsamda protokol imzaladı. 
    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Melikgazi Belediyesi olarak hayırseverlerimizle birlikte ortak birçok projeyi yapmaya devam ediyoruz. Sağlık ocağı, okul, cami, Kur'an kursu yapıyoruz. Arsası, mimari, statik ve tesisat projesi belediyemize ait olmak üzere hayırseverlerle işbirliği içinde çalışıyoruz. Melikgazimize yeni hizmetler ve yeni tesisler kazandırmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay meclis üyelerimizle Meclis'te aldığımız oy birliği kararı ile hayırseverimiz Kahraman Çelebi'nin arzu etmiş olduğu Mimarsinan Şirintepe'deki belediye arsasına cami ve Kur'an kursu yapacağız. Hayırseverimizin 1 milyon 300 bin TL katkısıyla ve bir bu kadarda belediyemizin desteği ile bu güzel hayrı faaliyete geçireceğiz" dedi.
    Hayırsever Kahraman Çelebi ise, "Ben yıllardır babamdan öğrendiğim inşaat ustalığı mesleği ile cami ve minare inşaatlarında çalıştım. Türkiye’de ve yurt dışında çalıştım. Paramı biriktirince de cami yaptırmak istedim. Mustafa Palancıoğlu Başkanımızın sayesinde de muradımıza erecek bu güzel hayrımızı hayata geçireceğiz inşallah" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow