hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KASKİ'den kanalizasyon uyarısı

    KASKİden kanalizasyon uyarısı
    expand

    KASKİ'den kanalizasyon uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, kanalizasyon hatlarına ve ızgara bacalarına atılan yabancı maddeler konusunda uyarılarda bulundu.
    Kanalizasyon hatlarına ve ızgara bacalarına atılan yabancı maddeler konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, “Kanalizasyon hatlarında çıkan yabancı maddeler kanalizasyon hatlarının sağlıklı çalışmasını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle yağışlı havalarda, tıkanıklığa neden oluyor. Bu tıkanıklıklar maddi ve manevi çok büyük sıkıntılar çıkarabilir” dedi. 
    Kanalizasyon hatlarına ve ızgara bacalarına atılan zararlı maddelerin KASKİ ekiplerini zor durumda bıraktığını belirten Genel Müdür Özdemir, “Kanallarımızın çok iyi ve sistemli bir şekilde çalışmasına rağmen, kanalizasyon borularının içerisine atılan inşaat atıkları, poşetler, temizlik bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, pet şişeler, gibi maddeler tıkanıklığa neden olan başlıca sebeplerdir. Yaşanan bu sıkıntılar sonucunda o bölgede yaşayan yüzlerce hatta binlerce vatandaş birkaç kişinin yaptığı bu yanlış davranışın olumsuzluklarını yaşıyor. Bu sebeple daha kaliteli ve daha konforlu bir yaşam için vatandaşlarımızın daha dikkatli, daha titiz olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow