hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri Baro Başkanı: 23 Nisan'da minarelerden İstiklal Marşı okunsun

    Kayseri Baro Başkanı: 23 Nisanda minarelerden İstiklal Marşı okunsun
    expand

    Kayseri Baro Başkanı: 23 Nisan'da minarelerden İstiklal Marşı okunsun

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, balkonlardan İstiklal Marşı'nın okunmasının yanında minarelerden de İstiklal Marşı okunması için Cumhurbaşkanlığı makamına talep mektubu yazdı.
    Kayseri Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun, koronavirüs salgını nedeniyle resmi kutlama törenlerinin olmayacağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın balkonlardan kutlanacağını hatırlatarak, bu kutlamalara camilerden İstiklal Marşı okunarak da destek olunması çağrısında bulundu. Baro Başkanı Cavit Dursun, 'Cumhurbaşkanlığı Makamına' başlıklı talep mektubunda şu ifadelere yer verdi:
    "Sayın Cumhurbaşkanımız; malumlarınız olduğu üzere, 23 Nisan 2020 tarihi, TBMM'nin açılışının 100'üncü yıldönümü olduğu gibi, aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Şehadet parmakları gibi göğe yükselen minareler, Allah’ın birliğinin yanında milli birliğin ve beraberliğin de sembolüdür. İlahi çağrının her gün beş vakit göklere yükselebilmesi için, o coğrafya parçasının vatan, üzerinde yaşayan insanların da özgür olması gerekir. Uğrunda bedel ödenen özgürlükler kutsaldır. Özgürlük, dini açıdan akıl ve iradeyle birlikte mükellef olmanın da şartları arasındadır. Onun için, vatan sevgisi imanın bir parçası gibi algılanır. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' denilerek açılan; milli iradenin her gücün önünde olduğu bilincinin siyasi ve hukuki bir ilke olarak kabul edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100'üncü yılı, bütün dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Covit 19 salgını sebebiyle kutlanamayacaktır. 23 Nisan akşamı, balkonlardan İstiklal Marşı okunarak, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hiç olmazsa hatırlanması şeklinde bir organizasyon planlanmaktadır. Bu organizasyonun daha da başarılı olması adına, o akşam İstiklal Marşı’mızın minarelerden okunması ve insanlarımızın balkon ve pencerelerden bu milli coşkuya eşlik etmesi, evlerinde kalan insanlarımıza da büyük bir moral ve güç kaynağı olacaktır. Bu eylemin gerçekleşmesi de din, devlet ve millet bütünleşmesine çok güçlü katkılar sağlayacaktır. Konunun tarafınızca değerlendirilerek, tensip buyurmanız halinde gereğinin takdir ve ifasını saygılarımızla arz ederiz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow