hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri Eczacı Odası Başkanı Akın: Fahiş fiyatlandırmadan eczacı sorumlu değil

    Kayseri Eczacı Odası Başkanı Akın: Fahiş fiyatlandırmadan eczacı sorumlu değil
    expand

    Kayseri Eczacı Odası Başkanı Akın: Fahiş fiyatlandırmadan eczacı sorumlu değil

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ 12. Bölge Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Nuri Akın, eczacıların maske, dezenfektan, eldiven ve ateş ölçer gibi malzemelerin fahiş fiyatlandırılmasında sorumluluğunun olmadığını söyledi.
    Kayseri 12. Bölge Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Nuri Akın, oda binasında basın toplantısı düzenledi. Eczacılar Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, koronavirüs vakalarından sonra maske, dezenfektan, eldiven ve ateş ölçer gibi malzemelerin fahiş fiyatlandırılmasında eczacıların sorumluluğunun olmadığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı tarafından tüm önlemler alındı ve bu doğrultuda çalışmalar devam etmektedir. Ancak,  bu önlemlerin sıkı bir şekilde takip edilmesi ve uygulaması hastalığın seyri açısından elzem hale gelmiştir. Bundan dolayı halkımıza da bir sorumluluk düşmektedir. Sorumluluğun büyüğü ise, sağlık sektörünün en önemli paydaşlarından biri olan biz eczacılara düşmekte olup, uzun ve meşakkatli bir eğitimden geçen eczacılar her zaman halk sağlığını ön planda tutmuştur. Özellikle son zamanlarda sıkça gündeme gelen maske, dezenfektan, eldiven, ateş ölçer gibi malzemelerin fahiş fiyatlandırılmasında eczacılarımızın hiçbir sorumluluğu yoktur. En az halkımız kadar biz eczacılarında mağdur olduğunu özellikle bildirmek isteriz. Çünkü hiçbir zaman stokçuluk zihniyetiyle hareket etmediğimizden, nihai satıcının da biz olduğumuzdan dolayı piyasadaki artış direkt olarak  bizleri de etkilemektedir" ifadelerini kullandı.
    Koronavirüs tedbiri için hijyen kurallarına uyulması gerektiğini kaydeden Akın, "Dezenfektan üretimi için TEB tarafından Sağlık Bakanlığı’na müracaat yapılmıştır. İzin çıktığında birliğimiz tarafından üretilip gerekli görüldüğü takdirde odalar yolu ile eczanelerimize dağıtımı sağlanacaktır. Eczaneden alkol temini için birliğimiz tarafından Bakanlığa müracaat edilmiş geçici olarak 2 litre sınırlandırması kaldırılmıştır. Birliğimize ait bir kuruluş olan Egaş üzerinden ilk etapta 15 bin litre alkol sipariş verilmiş ve eczanelerimiz talepleri karşılanması için gerekli adımlar atılmıştır. Aldığımız eğitim ve diplomamızın bize yüklemiş olduğu misyon çerçevesinde  mevzuatımızın izin verdiği ölçüde bu mücadelede Kayseri Eczacı Odası ve Kayseri’deki Eczacılar olarak her türlü katkıya hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow