hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri protokolünden 19 Mayıs mesajı

    Kayseri protokolünden 19 Mayıs mesajı
    expand

    Kayseri protokolünden 19 Mayıs mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO), Kayseri Sanayi Odası( KAYSO) ve Erciyes Üniversitesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
    KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci mesajında, "19 Mayıs’ta başlayan ve dünyaya emsal olan Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinin en büyük başarılarından birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 101 yıl önce yaktıkları bu meşale hiçbir zaman sönmeyecektir" dedi.
    KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise yayımladığı mesajda "Kendi tarihini, kültürünü bilen, milli benliğine sahip çıkan ve değerlerini yeni nesillere aktarabilen milletler, ilelebet yaşarlar. Bu imanla yola çıkan ve Samsun’da bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fedakâr Türk milleti ile birlikte başlatılan bu kutlu yürüyüşü, zaferle taçlandırmıştır. Büyük Önder Atatürk, 'Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz' diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerimize emanet etmiştir. Bu kapsamda gençlerimiz de üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli; şanlı tarihimiz ışığında, emanet aldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmalıdır. Bizler de devlet, millet ve iş dünyası olarak gençliğimize sahip çıkmalı, gençlerimize çıktıkları yolda yol göstermeli, onlara fırsat vermeliyiz" ifadelerine yer verdi.
    ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise mesajında  "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Bandırma Vapuru ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı. Bu yıl 101'inci yılını kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türk Milleti için büyük önem ve manevi değer taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’da milli mücadeleyi başlatmış ve yurdun yeniden gelişebilmesine büyük önem vermiştir. O dönemde ülkenin geleceğinin gençler tarafından inşa edileceğine dikkat çeken Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihini de Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu kapsamda, geleceğimizin teminatı ve umudu olan gençlerimize ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için büyük görevler düşmektedir. Sevgili gençlerimizin, başta milli teknoloji hamlemiz olmak üzere büyük Türkiye olma yolunda yurdumuz için önemli adımlar atarak canla ve başla çalışacaklarına inancımız tamdır" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow