hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaştı

    Kayseri tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaştı
    expand

    Kayseri tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - TÜİK tarafından açıklanan ihracat verilerine göre Kayseri'nin 2019 yılı ihracatı bir önceki yıla göre 5,8 oranında artarak, 2 milyar 210 milyon dolar olarak gerçekleşti.
    TÜİK'in açıkladığı ihracat rakamlarına göre Kayseri, 2019 yılında 2 milyar 210 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı. İhracat rakamlarını değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "2019 yılı Kayseri ihracatımızı tüm zamanların en yüksek rakamı olan 2.210.762.194 dolar ile tamamladık. 2019 yılın Kayseri ihracatı yüzde 5,88 arttı. Kayseri ihracatı Serbest Bölge ihracatımız ile birlikte 2 milyar 495 milyon dolarlık seviyeye ulaştı. Bu rakamlarla 2019 yılı hedefimize ulaşmış olduk" dedi.
    Türkiye'nin 2019 yılında toplam ihracatını yüzde 2,1 artırırken Kayseri’nin yüzde 5,8 oranında artırdığına dikkat çeken Başkan Büyüksimitci, “Kayseri olarak ihracatımızı yıllık bazda Türkiye ortalamasının yaklaşık üç katı artırmayı başardık. Bu rakamlarla Türkiye’nin ihracatına da ciddi manada katkı sağladık. Çok zor geçen bir yılın 2019 yılı hedefimize ulaşmak için gayret gösteren tüm sanayici, ihracatçı ve çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
    2019 yılında toplam 186 ülkeye ihracat yaptıklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci, en çok ihracatı Avrupa Birliği ülkelerine yaptıklarını belirtirken, sektör bazında mobilya ihracatının ilk sırada geldiğini sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow