hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de 2020'de 9 bin 223 içme suyu numunesi alındı

    Kayseride 2020de 9 bin 223 içme suyu numunesi alındı
    expand

    Kayseri'de 2020'de 9 bin 223 içme suyu numunesi alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2020 yılında 9 bin 223 içme suyu numunesinde, 95 bin 277 parametrenin analiz edildiğini belirterek, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), uluslararası alanda akredite laboratuvarları ile temiz suyun güvencesi konumundadır" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, içme suyunda yapılan analizlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükkılıç, "Kayseri'deki suyun yönetimi ve sevkiyatından sorumlu KASKİ Genel Müdürlüğümüz, su üretim tesislerinden, depo çıkışlarından, şebekenin muhtelif yerlerinden ve uç noktalarından sürekli numuneler alarak serbest klor ölçümleri yapılıyor. Ayrıca, KASKİ Laboratuvarlarında, içme ve kullanma sularında 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelikte' belirtilen tüm parametrelerin analizleri yapılmaktadır" dedi.
    İçme suyunda yapılan çalışmaların sonucunu paylaşan Büyükkılıç, "Bu çalışmalar kapsamında 2020 yılında 9 bin 223 içme suyu numunesinde 95 bin 277 parametrenin analizi yapılmıştır. Tesislerimizde online yapılan klor ölçümlerine ek olarak şebekede 3 bin 958 serbest klor ölçümü gerçekleştirilmiştir. Sürekli ve kaliteli içme suyu temini ile sorunlarından arındırılmış altyapı uygulamalarında örnek çalışmalara imza atan KASKİ, uluslararası alanda da akredite laboratuvarları ile temiz suyun güvencesi konumundadır. Kayseri genelinde içme suyunun tamamını yer altından alarak herhangi bir arıtmaya tabi tutmadan doğrudan halkımızın kullanıma sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow