hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri’de dolandırıcılık sanıklarına hapis ve para cezası

    Kayseri’de dolandırıcılık sanıklarına hapis ve para cezası
    expand

    Kayseri’de dolandırıcılık sanıklarına hapis ve para cezası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de sosyal medya aracılığıyla 6 bin TL'lik ihtiyaç kredisi çekmek isteyen E.S.’yi (42), kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak dolandırdıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan A.G. (34), ile S.Y. (39), 4’er yıl hapis ve 960’ar TL para cezasına çarptırıldı.
    Olay, Ekim 2018’de merkez Kocasinan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, sosyal medyada kredi ilanını gören E.S., 6 bin TL ihtiyaç kredisi çekmek istedi. Kredi başvurusu sonrası bir miktar para yatırılması da istenen E.S., telefonda konuştuğu ve kendisinin bankanın şube müdürü olarak tanıttığı iddia edilen kişinin verdiği banka hesabına 460 TL para yatırdı. Ardından yeniden telefon ile aranan ve bin TL poliçe ücreti istenen mağdur E.S., dolandırıldığını fark ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdurun şikayeti üzerine şüphelilerin A.G. ile S.Y. olduğu belirlendi. Şüpheliler hakkında, ‘Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
    Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Üzerlerine atılan suçlamaları reddeden sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi.
    Mahkeme heyeti, sanıklar A.G. ve S.Y.’yi, ‘Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 4’er yıl hapis ve 960’ar TL para cezasına çarptırdı. Heyet, Yargıtay süreci dikkate alınarak sanıkların  tutuksuzluk hallerinin devamına karar verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow