hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de 'Dünya Rus Medya Kongresi'

    Kayseride Dünya Rus Medya Kongresi
    expand

    Kayseri'de 'Dünya Rus Medya Kongresi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olcay DÜZGÜN- Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, bu yıl  21'incisi düzenlenen Dünya Rus Medya Kongresi kapsamında 60 farklı ülkeden gelen ve Rus dili konuşan 150 gazeteciyi Kayseri'de ağırladı.   
    Bir otelde düzenlenen kongreye, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  21'inci Dünya Rus Medya Kongresi Başkanı Katherina Gündüz, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ve gazeteciler katıldı. Törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin bir çok ülkeye örnek olabilecek seviyede olduğunu ifade ederek, "Ülkenize döndüğünüz zaman ülkemizin ve Kayseri'mizin birere fahri elçisi olarak gördüklerinizi ve yaşadıklarınızı okurlarınızla da paylaşmanızı rica ediyoruz. Sizlerin yapacağı tavsiyeler ülkemizin ve Kayseri'mizin  güzelliklerini anlatmaktan asla pişman olmayacaksınız. Aynı zamanda okurlarınızdan büyük bir teşekkür de alacaksınız" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise,  iki ülke arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını belirterek, "Dünya'nın dört bir yanından ülkemize gelen dostumuz Rusya'nın değerli gazetecilerini şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler köklü bir geçmişe dayanıyor. İki ülke arasında iki kardeş arasında olduğu gibi elbette farklı düşünceler olabilir. Özellikle son dönemde Artık iki ülke arasında güvene dayalı bir ilişki söz konusudur. Türkiye ve Rusya birbirlerine güveniyor. Turizm alanındaki milyon dolarlara ulaşan Rus dostlarımızın ülkemizin yanında Kayseri'de ki kayak turizmine destek vermeleri bizleri keyiflendirerek sevindiriyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow