hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de, eski halılar açık artırma ile satılıyor

    Kayseride, eski halılar açık artırma ile satılıyor
    expand

    Kayseri'de, eski halılar açık artırma ile satılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harun Reşit SERBEST/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'ye kurulan Halı Müzayede Salonu'nda ikinci el dokuma halılar, açık artırma usulüyle alıcı buluyor. Hali fiyatları ise 100 lira ile 3 bin TL arasında değişiyor.
    Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde açılan Halı Müzayede Salonu'nda eski ve yeni halılar satılıyor. Her gün birbirinden farklı halıların geldiği salonda satışlar açık artırma yoluyla yapılıyor. Halı meraklıları müzayedede sunulan halıları inceleyip, fiyat veriyor. Mezatta en yüksek fiyatı veren, halının sahibi oluyor. Yapılan satışlarla ilgili bilgi veren müzayede salonu sahibi Serdar Tekçe, "Müzayede salonun işletmesini geçen yıldan beri yapıyoruz. Halıları esnaftan ve koleksiyonculardan teslim alıyoruz. Kendileri bizlere halıları getiriyorlar. Biz de bu halıları değerlendirip yeni kullanıcılara satmaya çalışıyoruz. Halılar daha çok seyyar gezenlerden geliyor" dedi.
    'HALI SATIŞLARINDA YÜZDE 3 KOMİSYON ALIYORUZ'
    Müzayede ile ilgili bilgi veren Tekçe, "Biz buraya gelen halıları belli bir sıraya koyuyoruz. Sırası gelen halıyı katılımcıların huzuruna çıkarıyoruz. Halı satışlarında yüzde 3 komisyon alıyoruz. Burada düzenlediğimiz müzayedeye haftalık 300 civarında halı geliyor. Halıyı veren kişi satılan parayı beğenmezse halıyı satmama hakkına da sahip oluyor. Biz bu halı satışlarından yüzde 3 komisyon alıyoruz” diye konuştu.
    Halı fiyatlarının kalitesine göre değişiklik gösterebildiğini ifade eden Tekçe, fiyatların 100 lira ile 3 bin TL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow