hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de fidanlar toprakla buluşacak

    Kayseride fidanlar toprakla buluşacak
    expand

    Kayseri'de fidanlar toprakla buluşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - TARIM ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce 11 Kasım’da gerçekleştirilen '11 Milyon Fidan Dikim Etkinliği' kapsamında, Kayseri’de Vali Şehmus Günaydın başkanlığında bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.
    Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Şehmus Günaydın’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Vali Günaydın toplantının açılışında yaptığı konuşmada, şehrin orman varlığı bakımından ülke ortalamasının çok altında olduğunu hatırlatarak, 11 Kasım’da gerçekleştirilecek etkinlikte Kayseri olarak diğer illerden daha fazla fidan dikilmesi gerektiğini söyledi. Fidan dikme etkinliğinde tüm kurumlara önemli görevler düştüğünü hatırlatan Vali Günaydın, “Çünkü bizim inancımız şunu emrediyor; 'Elinizde bir fidan varken kıyametin kopacağını anlasanız dahi o fidanı dikiniz' Yani bundan daha çok çevreci bundan daha çok yeşile önem veren bir anlayış hiçbir yerde yok” dedi.
    Vali Günaydın’ın konuşmasının ardından 11 Kasım’da gerçekleştirilecek olan etkinlikte, dikilecek fidanların toprakla buluşturulması projesi hakkında hazırlıklar görüşüldü.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow