hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri’de hurma satışları arttı

    Kayseri’de hurma satışları arttı
    expand

    Kayseri’de hurma satışları arttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yusuf Mehmet BAŞKAL/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ’de ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan hurmanın satışı arttı. Hurma satıcısı Bekir Özer, "Bu sene umduğumuzu buluyoruz. Satışlarımız güzel gidiyor" dedi.
    Bugün başlayan ramazan ayında hurma satıcıları hazırlıklarını tamamlayarak, tezgahlarını Medine, İran, Kudüs ve Bağdat gibi farklı çeşitlerdeki hurmalarla süsledi. Ramazan ayının gelmesiyle hurma satışları esnafın yüzünü güldürdü. Hurma satışlarından memnun olduklarını belirten esnaf Bekir Özer, "Yıllardır hurma işi yapıyoruz. Bu senede Ramazan ayına hazırlandık. Bu sene umduğumuzu buluyoruz. Hac ve umre olmadığı için fiyatlarda artış olmadı. Satışlarımız güzel gidiyor. Geçtiğimiz sene pandemi döneminde yakalandığımız için bu sene vatandaşlar daha çok ne yapması gerektiğini biliyor. İşlerimiz geçen seneye göre daha iyi durumda” diye konuştu.
    Hurma fiyatlarına değinen Özer, “Bu sene hurma fiyatları gayet iyi.  Hurma sağlıklı bir besin kaynağı. Fiyatlar 15 lira ile 100 lira arasında değişiyor. Meşruk, mebrun, sugay, safavi ve yaş hurma gibi bütün çeşitlerimiz mevcut. En çok satılan hurma çeşidi fiyatından dolayı meşruk ve mebrun oldu. Pandemi döneminin biran önce sona ermesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow