hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de kadına yönelik şiddete tepki

    Kayseride kadına yönelik şiddete tepki
    expand

    Kayseri'de kadına yönelik şiddete tepki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şeref KAHRAMAN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Türkiye'deki kadın cinayetlerine tepki gösterdi. 
    Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Eyleme katılan kadınlar, ellerinde, 'şiddetin büyüğü küçüğü olmaz', 'ölmek istemiyorum' ve 'kadına şiddete hayır' yazılı dövizleri taşıdı. Grup adına açıklama yapan Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Ayşe Balkaya, "Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet, kadınların haklarını ve temel özgürlüklerin ihlalini oluşturmaktadır. Kadına yönelik şiddet evrensel bir sorundur. Kadına şiddet, kadına tecavüz, kadın ölüm bitmeyecek. Lütfen bizim sesimiz olup, kadına şiddete sessiz kalmayalım. Öfkeliyiz, üzgünüz" dedi.
    Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Dursun Balkaya da kadına şiddetin artık yaşanmamasını dileyerek, "Kadınlar bir çiçektir mantığıyla, onları sevmeye, onlara saygı göstermeye özen gösterelim. Toplumun kanayan yarasını hep birlikte saralım. Kadınlarımızın kutsal bir emanet olduğunu unutmayalım" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow