hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu alınmıyor

    Kayseride toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu alınmıyor
    expand

    Kayseri'de toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu alınmıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu almıyor. Şehirde 657 araç ile toplu taşıma hizmeti verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımıza gereksiz yere kalabalıkta bulunmamalarını, gereksiz yere toplum içerisinde yer almamalarını, işlerinin biter bitmez en güvenli yer olan evlerine gitmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
    Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Bu kapsamda toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu alınmıyor. Belediye ayrıca, 633 olan otobüs filosuna 24 yeni toplu taşıma aracı katarak, bu sayıyı 657'ye çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, pandemi sürecinde kurumlarla uyum içerisinde çalışıldığını vurguladı. Toplu ulaşımı rahatlatmak ve yoğunluğu önlemek için otobüs sayısını 657'ye çıkardıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, "Pandemi sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarını göz ardı etmeyerek, maske, mesafe ve temizlik üçlemini asla göz ardı etmeyerek çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Her şeyden önce esnaflarımıza, vatandaşlarımıza kurallara uyma bağlamında göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu yeter mi? Yetmez. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımıza gereksiz yere kalabalıkta bulunmamalarını, gereksiz yere toplum içerisinde yer almamalarını, işlerinin biter bitmez en güvenli yer olan evlerine gitmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.
    Filoya katılan 24 otobüsün hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, "Filomuzu güçlendirmek, ihtiyaçlara cevap vermek, mazerete sığınmamak amacıyla 24 tane aracımızı filomuza katıyoruz. İnşallah sağlıklı, huzurlu hizmetlere vesile kılsın. Aynı zamanda ulaşımla ilgili diğer çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Talas Mevlana Mahallesi'nden şehrimize olan güzergah ile Anafartalar Şehir Hastanesi KumsMALL hattındaki Belsin güzergahının da ihale çalışmalarının tamamlandığını paylaşmak isterim. Bu çalışmalarımızla birlikte adeta bir ulaşım ağı ortaya çıkmış olacak" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow