hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri’de uyuşturucu sanıklarına hapis cezası

    Kayseri’de uyuşturucu sanıklarına hapis cezası
    expand

    Kayseri’de uyuşturucu sanıklarına hapis cezası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de uyuşturucu ticareti yaptıkları suçlamasıyla yargılanan 1'i tutuklu 3 sanığa 12 yıl 6 ay ile 18 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.
    İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen yıl 8 Ekim’de yaptığı fiziki takip sonucu  merkez Melikgazi ilçesi Osman Kavuncu Mahallesi’nde Fırat G.’nin (26) uyuşturucu ticareti yaptığı belirlendi. Şüphelinin ev ve üst aramasında 6.15 gram esrar, 0.35 gram kannoboid, 0.53 gram metamfetamin, 4.15 gram bonzai ele geçirildi. Fırat G. ve arkadaşları Mustafa Ü.(22) İle Hasan S. (25) gözaltına alındı. Fırat G. tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler hakkında, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan dava açıldı.
    Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Fırat G. ile tutuksuz sanıklar Mustafa Ü. ve Hasan S. hazır bulundu. Tutuklu sanık Fırat G. "Böyle bir suçla karşınızda olduğum için  çok mahcubum. Kesinlikle uyuşturucu ticareti yapmadım. Siz büyüklerimden affımı istiyorum” dedi. Tutuksuz Hasan S. ve Mustafa Ü.’de uyuşturucu ticareti yapmadıklarını ileri sürerek, beraatlerini istedi.
    Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Fırat G. ve tutuksuz sanık Hasan S.’yi, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 18’er yıl 9’ar ay hapis ve 37 bin TL para cezasına, tutuksuz sanık Mustafa Ü.’yü de aynı suçtan 12 yıl 6 ay hapis  ve 25 bin TL para cezasına çarptırdı. Heyet, Mustafa Ü. ve Hasan S.’nin tutuklanmasına karar verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow