hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayserigaz'dan abonelere uyarı

    Kayserigazdan abonelere uyarı
    expand

    Kayserigaz'dan abonelere uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de, 550 binden fazla aboneye doğalgaz dağıtım hizmeti sunan Kayserigaz, tüketicileri yetkisiz tahsilat noktalarına karşı uyardı.
    Kayserigaz, yetkisiz olarak fatura tahsilatı yapan noktalara karşı abonelerini dikkatli olmaya çağırdı. Kayserigaz’dan yapılan açıklamada izni olmadığı halde fatura tahsilatı yapan bu işletmelerin çeşitli mağduriyetlere yol açtığına işaret edilerek, “Abonelerimiz çağrı merkezimizi arayarak veya internet sitemizi ziyaret ederek, anlaşmalı ödeme noktaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirler. Ayrıca faturalarının arkasındaki bilgilerden de bu ödeme noktalarının listesine ulaşabilirler. Anlaşmalı olmadığımız kuruluşlar tarafından alınacak hizmet bedellerinden ve/veya resmi kurum izni olmadan faaliyette bulunan yetkisiz ödeme merkezlerine yapılacak ödemelerden dolayı mağduriyet yaşamamaları için abonelerimizi uyarmak isteriz” ifadelerine yer verildi.
    Aracılık hizmetleri adı altında faaliyet gösteren ve izinsiz fatura tahsilatı yapan bu tür işletmelerin Kayserigaz ile hiçbir bağlantısı olmadığının da altının çizildiği açıklamada şu noktalara dikkat çekildi: “Yetkisiz ödeme noktalarının bazıları fatura bedellerini hiç yatırmıyor, bazıları da geç ödeme yaparak abonelerimizin gecikme faizine maruz kalmasına neden oluyor. Bu işletmeler tarafından verilen dekont ve benzeri belgelerin yasal bir dayanağı olmadığı için tüketiciler herhangi bir hak da iddia edemiyorlar. Her zaman abonelerinin yanında yer alan bir şirket olarak, olası bir mağduriyetin önüne geçmek adına abonelerimizin dikkatini çekmek istiyoruz.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow