hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayserili hayırseverden, 20 okul ve 1 cami karşılığında arsa bağışı

    Kayserili hayırseverden, 20 okul ve 1 cami karşılığında arsa bağışı
    expand

    Kayserili hayırseverden, 20 okul ve 1 cami karşılığında arsa bağışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİLİ hayırsever Mehmet Altun, İstanbul Sultanbeyli’deki yaklaşık 300 milyon lira değerindeki arsasını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin şahitliğinde 9 ilde ihtiyaç olan yerlere 20 okul ve 1 cami yapılması için Milli Emlak Müdürlüğü'ne bağışladı.
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki şahitliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Fatma Varank, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Reha Denemeç, Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İhsan Açık ile arsa karşılığı okul yapımı için ortak bir protokol yapıldı. Bağış karşılığında da İstanbul, Kayseri, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Yozgat başta olmak üzere ihtiyaç olan yerlere 20 okul ve Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi bünyesinde 1 cami yapılması ve Avukat Mehmet Altun - Türkan Altun isminin verilmesi konusunda imzalar atıldı.
    İmza töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Mehmet ağabey Kayseri’de yıllarca avukatlık yapan, daha sonra İstanbul’a gidip orada mesleğine devam eden bir büyüğümüz. Tabii ki seneler içerisinde bir birikim elde etmiş ve bunu da toplumla paylaşmak, topluma borcunu ödemek ve Cenab-ı Hakkın da rızasını kazanmak adına bugün burada hepimizin şahitliğinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne bağış yapıyor. Kendisi ve değerli eşi bu arsa karşılığında okul ve cami yapılmasını istiyorlar. Değerli eşinin de rızasıyla burada Mehmet ve Türkan Altun isimlerinin okulların birçoğuna veya istediklerine verileceği bir hayır silsilesi imza altına alınmış oldu" diye konuştu.
    Yaptığı bağış ile ilgili konuşan hayırsever Mehmet Altun ise, "Bu malın mülkün sahibi biz değiliz. Biz burada birer misafiriz. Bu dünya fani ve gelip geçici bir dünya. Benim bu hayırları yapmamda en büyük destekçimiz Sayın Bakanımız, Kayseri Büyükşehir Belediyemizin eski Başkanı, benim çok sevdiğim mümtaz ve kıymetli bir ailenin çocuğu, kıymetli kardeşim. 'Evladım' diyeceğim; ama utanıyorum evladım sayılır. Sayın Mehmet Özhaseki’nin destek ve yardımıyla bu adımları atıyorum. Huzurunuzda kendisine en derin şükranlarımı arz ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow