hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri’ye Covid-19 test merkezi kuruluyor

    Kayseri’ye Covid-19 test merkezi kuruluyor
    expand

    Kayseri’ye Covid-19 test merkezi kuruluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Mehmet Büyüksimitci, "Covid-19 test merkezinin Kayseri’de önümüzdeki hafta sonu itibarıyla faaliyete başlaması için çalışmalar devam ediyor" dedi.
    Telekonferans yöntemiyle yapılan Mayıs ayı toplantısına, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci'nin yanı sıra Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Adil Mardinoğlu, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda ülkenin pandemi ile mücadele konusunda dünyaya örnek olacak başarılı bir çalışma yürüttüğüne dikkat çeken KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Salgınla mücadele konusunda tüm sağlık çalışanlarımız cansiparane çalışarak, evlerinden, ailelerinden ve çocuklarından ayrı kalarak büyük başarıya imza attılar. İl Müdürümüz Ali Ramazan Benli Bey’in şahsında bütün sağlık çalışanlarımıza sanayicilerimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.
    Üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak adına işletmelerde de bir takım tedbirler alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Büyüksimitci şunları söyledi: "Alacağımız tedbirlerden bir tanesi de çalışanlarımıza Covid-19 testlerini yaptırmak ve pozitif vakaları diğer çalışanlarımızdan izole ederek üretimin sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Bu manada Kocaeli ve Ankara’da pilot uygulama olarak başlayan Covid-19 test merkezinin Kayseri’de de önümüzdeki hafta sonu itibarıyla faaliyete başlaması için çalışmalar devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın talebi üzerine Sağlık Bakanlığımız Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nı bu merkezleri kurmak için görevlendirdi."
    İhracat rakamları hakkında da bilgiler veren Başkan Büyüksimitci, Kayseri’nin ihracat rakamlarında Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 36 civarında bir düşüş olduğunu açıklayarak, "İlk üç ayımız her ne kadar pozitif olsa da pandeminin etkileri ile eksiye düşmüş olduk. Bunu telafi etmemiz zor değil. Mayıs sonu itibariyla sipariş almaya başladık. İnşallah yılın ikinci yarısında kayıplarımızı telafi etmenin gayretinde olacağız" dedi.
    TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Adil Mardinoğlu, Kocaeli ve Ankara’da pilot uygulama olarak başlattıkları Covid-19 test merkezinin kurulumu için Kayseri’de de çalışma başlattıklarını açıklayarak, “Sanayi Odası Başkanımız Kayseri’de bize bir yer gösterdi. Buranın şuan temizliği yapılıyor. Bakanlıktan talimat gelir gelmez, iki gün içerisinde biz burayı açarak, hiçbir kar amacı gütmeden sanayicilerimizin hizmetine sunacağız. Bu merkezleri kurmaktaki amacımız, hem erken teşhis ile hastalığın diğer çalışanlara yayılması önlemek hem de bu insanların hastalık sürecini hafif şekilde atlatmalarına yardımcı olmaktır. Bu sayede hiçbir işletmede üretim aksamayacak yada herhangi bir bölümü kapanmayacak. Gebze ve Ankara’da bu uygulamayı çok başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Sizlerin de desteği ile Kayseri’de de bu başarıyı yakalayacağız” diye konuştu.
    İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Ramazan Benli de, şimdiye kadar OSB’lerde çok ciddi bir vakaya rastlanmadığını belirterek, bu konuda kendilerine destek olan ve bu süreçte dikkatli davranan sanayicilere teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow