hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KAYSO Başkanı Büyüksimitci: Kayseri'de savunma sanayisinde potansiyel var

    KAYSO Başkanı Büyüksimitci: Kayseride savunma sanayisinde potansiyel var
    expand

    KAYSO Başkanı Büyüksimitci: Kayseri'de savunma sanayisinde potansiyel var

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Sanayi Odası'nın (KAYSO) Mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Mehmet Büyüksimitci, savunma sanayisine değinerek, "Bu konuda Kayseri'de ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyeli biz daha iyi değerlendirmek istiyoruz" dedi.
    KAYSO Mart ayı meclis toplantısına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, istihdam seferberliğinin dışarıdan gelen etkilere rağmen destek veren ekonomik bir paket olduğunu vurguladı. Büyüksimitci, 81 il ve 160 ilçede bulunan odalar ve borsalarla istihdam seferberliğini destekleyeceklerini ifade ederek, "Meclis toplantımızın ana gündemi İstihdam Seferberliği 2019'dur. 21 Ocak'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ekonomi şurasında Cumhurbaşkanımız bizlere yepyeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Kayseri Sanayi Odası olarak biz üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz. Biz İstihdam seferberliğinin iyi anlaşılmasını istiyoruz. İstihdam seferberliği tarihi bir destektir" ifadelerini kullandı.
    'SAVUNMA SANAYİSİNDE KAYSERİ'NİN CİDDİ BİR POTANSİYELİ VAR'
    Savunma sanayisinde yapacakları çok iş olduğuna dikkat çeken KAYSO Başkanı Büyüksimitci, "Savunma Sanayisi'nde 'Kayseri'nin potansiyeli yoktur' gibi cümlelere itibar etmeyin. Yapılacak olan anlaşmalar gizliliğe dayandığı için hiçbir firmamız çıkıp 'Bu işi yapıyorum' diyemez. Savunma Sanayisi konusunda Kayseri'de ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyeli biz daha iyi değerlendirmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza da devam edeceğiz" diye konuştu.
    'ARTIK DİPLOMALARIN BİR ANLAMI KALMADI'
    TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş ise, genç nüfusa eğitimler vererek Türkiye'nin önünü uzun yıllar açmak için çalışacaklarını belirtti. Diplomaların ve mesleklerin bir anlamının kalmadığını dile getiren Delibaş, "İş dünyası olarak sürekli şikayet ettiğimiz bir nokta var. İş var ama vasıflı eleman yok diyoruz. Dünya'da diplomaların ve mesleklerin bir anlamı kalmadı.Önemli bir nokta var burada o da beceridir. Beceri varsa iş ve sanayi var. Türkiye'de genç nüfus 2035 yılına kadar devam edecek. Biz gençlerimize o yıla kadar beceri ve meslek sahibi yaparsak, Türkiye'nin uzun yıllar önü açık olacaktır. İşletmeler ihtiyaç duydukları meslekleri söyleyecekler. İş başı programlarında olduğu gibi biz eğitim vereceğiz. Biz bir eğitim modeli oluşturacağız" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow