hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KDV indirimi KUMSmall Factory'de yatırımcıların yüzünü güldürdü

    KDV indirimi KUMSmall Factoryde yatırımcıların yüzünü güldürdü
    expand

    KDV indirimi KUMSmall Factory'de yatırımcıların yüzünü güldürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - HAZİNE ve Maliye Bakanlığı'nın mobilyada KDV oranını yüzde 18’den yüzde 8’e düşürmesi Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük karma AVM projesi KUMSmall Factory’de yatırımcıların yüzünü güldürdü.
    Uluslararası mobilya pazarında Türkiye’yi mobilya ihracatında üst sıralara çıkarmak için 2 milyar TL'ye yakın bir maliyetle hayata geçen KUMSmall Factory’de yatırımcıların yüzü gülüyor. Baharla birlikte kapılarını açacak olan alışveriş merkezinin iç piyasada düğün sezonu ile birlikte hareketli bir sezon yaşanacağını kaydeden GLA Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik, “Mobilya sektöründeki yatırımcı KDV indirimi ile heyecanlandı, ancak 360 gün fuar anlayışı ile dizayn edilen içerisinde ülkemizin en güzide mobilya markalarının bulunduğu KUMSmall Factory projesinde açılışa doğru ilerlerken ciddi bir ivme ve motivasyon kattı. Bu indirim tüketici fiyatları açısından önemli bir fiyat indirimini de beraberinde getirecek" dedi.
    KDV indiriminin sektör tarafından talep edildiğini ve hükümetin de kayıtsız kalmadığını  kaydeden Kayseri Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Erciyes Yapı Kooperatifi Müdürü Ercan Sarıkaya ise, yüzlerce markanın fabrika satış mağazasının bulunduğu projenin  özellikle yaz aylarında kentte  önemli bir hareketlilik katacağını kaydederek “KUMSmall Factory, tasarım marka ve model açısından zor beğenenleri, her şeyi bir arada görmek isteyen ve yorulmak istemeyen tüketicinin tüm beklentilerini karşılayacağı için ülke çapında bir çekim merkezi olacak” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow