hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keykubadiye Sarayı'nı ortaya çıkaracak kazı çalışmaları yeniden başladı

    Keykubadiye Sarayını ortaya çıkaracak kazı çalışmaları yeniden başladı
    expand

    Keykubadiye Sarayı'nı ortaya çıkaracak kazı çalışmaları yeniden başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de Anadolu Selçuklu Sultanı 1'inci Alâeddin Keykubad tarafından yaptırılan ve 1243 Kösedağ Savaşı sonrası Moğollar tarafından tahrip edilen Keykubadiye Sarayı'nı açığa çıkarmak için yapılan kazı çalışmalarına yeniden başlandı. 5'inci yıl kazı çalışmalarında 26 kişi görev aldı.
    Kayseri Şeker Fabrikası arazisi içerisinde yer alan Keykubadiye Sarayı'ndaki kazı çalışmalarına 5 yıl önce başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi adına, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Şeker Fabrikası ve Türk Tarih Kurumu’nun katkılarıyla sürdürülen kazı çalışmalarına, Prof. Dr. Ali Baş başkanlık ediyor.
    Kazı çalışmalarının yapıldığı tarihi yeri ziyaret eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Memduh Büyükkılıç, "Keykubadiye sarayımız bizim için çok önemlidir. Selçuklunun merkezi olan Kayseri’mizde bu sarayın gün yüzüne çıkarılması, tarihe ışık tutması ve Selçuklu eseri olduğu için çok önemsiyoruz. Keykubadiye Sarayının biran evvel kazısının yapılarak açığa çıkarılmasını arzu ediyoruz. Selçuklunun en önemli merkezlerinden biri olan Kayseri’de böyle bir sarayın ortaya çıkartılması için gereken desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.
    Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da "Keykubadiye Sarayı elbette Kayseri Şeker Fabrikasının arazisi içerisinde olmasından dolayı bizim öncelikli olarak ilgimizi çekiyor ve bu işi 2014 yılında başlatmak bize nasip oldu. Kayseri’ye önemli bir turizm merkezi kazandırmış olma ümidindeyiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow