hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kış öncesi araçlara bakım uyarısı

    Kış öncesi araçlara bakım uyarısı
    expand

    Kış öncesi araçlara bakım uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yusuf Mehmet BAŞKAL/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ'de kış mevsimi öncesi otomobil tamircileri, sürücüleri bakım konusunda uyardı. 20 yıldır otomobil tamirciliği yapan Ömer Açkalmaz, "Sürücüler ağır kış şartlarından etkilenmemek için araçlarını kışa hazırlamalılar. Özellikle 1 Aralık'tan sonra kış lastiklerini taktırmalılar" dedi.
    Kayseri'de kış mevsimi öncesi otomobil servislerinde hareketlilik yaşanıyor. Sürücüler araçlarının lastik, antifriz, yağ ve cam suyu bakımlarını gerçekleştiriyor. Otomobil tamircisi Ömer Açkalmaz araçların bakımı konusunda sürücüleri uyararak, "Sürücülerin araçlarda kontrol etmesi gerekenler , kalorifer güçlü olmalı. Sebebi ise cam soğuktan dolayı buğulandığından güçlü bir kalorifer sayesinde buğulanan  cam hemen açılır. Ayrıca, lastik havaları, araç iç ve dış aydınlatmaları, antifriz ölçümü ve antifrizli cam suyu kontrol edilmelidir" dedi.
    'SÜRÜCÜLER ARAÇLARINI KIŞ ŞARTLARINA HAZIRLAMALILAR'
    Pandemi döneminde araç bakımlarını hijyen kurallarına uyarak yaptıklarını belirten Açkalmaz, "Pandemi döneminde araçları genellikle koltuk poşeti ve direksiyon kılıflarıyla müşteriden alıyoruz. Ayrıca, araçları alırken dezenfekte işlemi gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte aracı teslim ederken de aynı şekilde bu işlemlerden geçerek müşteriye teslim ediyoruz. Sürücüler ağır kış şartlarından etkilenmemek için araçlarını hazırlamalılar. Özellikle 1 Aralık'tan sonra kış lastiklerini taktırmalılar" diye konuştu. 
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow