hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocasinan Belediyesinden gacer buğdayı hasadı

    Kocasinan Belediyesinden gacer buğdayı hasadı
    expand

    Kocasinan Belediyesinden gacer buğdayı hasadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlyas KAPLAN/KAYSERİ,(DHA)- KOCASİNAN Belediyesi, Anadolu’da ilk ıslah edilen ve 28 kromozomu ile genetiği bozulmadan günümüze kadar gelen gacer buğdayının ilk hasadını yaptı. 
    Kocasinan Belediyesi tarafından Hasanarpa Mahallesi’nde 30 dönüm arazi üzerine ekilen gacer buğdayının hasadı yapıldı. Hasada katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Geçen yıl ekimini yaptığımız gacer buğdayının bugün hasadını gerçekleştiriyoruz. Bilindiği üzere Kayseri’deki tarım, hayvancılık ve ziraatın yüzde 20’si Kocasinan bölgesinde yapılmaktadır. Merkez ilçe olmamıza rağmen köylerimizdeki çiftçilerimiz, hayvancılık, ziraat ve tarım noktasında yoğun gayret sarf ediyorlar. Bu noktada Kayseri’miz ve Türkiyemiz için tarımsal üretime ve tarımsal üretimin artırılması konusunda büyük önem veriyoruz. Ata tohumu olarak bildiğimiz gacer buğdayının tohumunu geçen yıl toprakla buluşturduk ve bugün hasadına başlıyoruz. İnşallah hasat etmiş olduğumuz buğdayları çiftçilerimize dağıtarak, daha fazla Kayserimizde ve yöremizde ekilip, biçilir hale gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
    İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise, “Buğdayın atası ve anası dediğimiz gacer buğdayını yaşatmak değerlidir ve önemlidir. Bu buğdayın asıl özelliği glüten oranlarının düşük olmasından dolayı Kocasinan Belediyesi bu konuda ciddi bir atılım gerçekleştirmiş oldu. Ata tohumlarımızdan biri olan ve nişastasından pirince kadar alternatif olarak değerlendirilen gacer buğdayının glüteninin düşük olduğu bilinmekte ve bu alanda çalışmalar yapılmaktadır. Bundan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow