hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocasinan Belediyesi’ne TKB’den ödül

    Kocasinan Belediyesi’ne TKB’den ödül
    expand

    Kocasinan Belediyesi’ne TKB’den ödül

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KASERİ,(DHA)- KOCASİNAN Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından İstanbul’da düzenlenen 2020 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda tarihi ve kültürel mirası korunması konusunda iki çalışma ile uygulama ödülüne layık görüldü.
    Kocasinan Belediyesi’ne TKB tarafından tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda iki ödül verildi. Ödül layık görülmeleri nedeniyle mutlu olduklarını belirten Çolakbayrakdar, “Bu yılda Tarihi Kentler Birliği tarafından verilen ödüllerde gelenek değişmedi. Kocasinan Belediyesi olarak dördüncü yılımızda yeni bir projelerimizle ödüle layık görüldük. Başarı ödülle başladığımız proje ile devam ettirdiğimiz ödüllerde bu yıl ise uygulama ödülüyle TKB tarafından Kocasinan Belediyesi’nin tarihi ve kültür mirasına sahip çıkması taçlandırıldı” diye konuştu.
    Tarihi yapıları önemsediklerini kaydeden Çolakbayrakdar, “Yapmış olduğumuz çalışmalarda kültürel mirasımızı gün yüzüne çıkarılması, gelecek nesillere aktarılması bir yandan da bu yapılan çalışmaların içine fonksiyonel yüklenerek yeniden hayata kazandırılması ve vatandaşların hizmetine sunulmasıdır. Bu yıl uygulama ödülü kazandığımız Güneşli Jandarma konağı, Kocasinan Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’müz tarafından yeniden aslına uygun bir şekilde restore edildi ve en kısa zamanda açılışını yaparak, bölgedeki yaşayan hemşehrilerime jandarma konağı olarak hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca yapımı 1241- 1242’lı yıllara ait olan Hızır İlyas Köşkü diye bilinen tarihi mekanı, restore ettik. Gök Gözlem Evi haline dönüştüreceğimiz tarihi yapıda geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirilmesine katkı sağlayacağız. Kültür mirasımıza sahip çıkmaya, tarihi eserlerimizi korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow