hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocasinan'a ceviz ve çam fidanı takviyesi

    Kocasinana ceviz ve çam fidanı takviyesi
    expand

    Kocasinan'a ceviz ve çam fidanı takviyesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesi, yeşil alan miktarını artırmak amacıyla ilçedeki 45 kırsal mahalleye 5 bin ceviz ile 10 bin çam fidanı dağıtıyor.
    Yeşil alan çalışmaları kapsamında, 5 yılda 307 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2020 yılında rekor sayıda fidan dikmeye hazırlandıklarını ifade etti. Kocasinan ilçesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını dünya standartlarının üzerine taşıdıklarını hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, şunları söyledi:
    "5 yılda toplam 2 milyon 68 bin metrekare yeşil alanı Kocasinan'ımızın hizmetine sunduk. Park yapım çalışmaları kapsamında güzel ilçemizi 35 milyon 421 bin Türk Lirasına mal olan toplam 5 milyon 852 bin 405 metrekare yeşil alana ulaştırdık. Dünya standartlarına göre kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9 metrekare iken, yaptığımız hizmetlerle Kocasinan'da kişi başına düşen bu miktar 14.94 metrekareye ulaşmıştır. Dünya standartlarının üzerine çıkmamıza rağmen bunu kendimiz için yeterli görmeyerek, daha yeşil bir Kocasinan için gayretimizi devam ettiriyoruz. Ayrıca 5 yılda; 1 milyon 922 bin Türk Lirası'na mal olan 23 adet basketbol sahası, 8 milyon 700 bin Türk Lirasına mal olan 55 adet futbol sahası, 4 milyon 595 bin Türk Lirasına mal olan 50 bin metrekare sentetik çim alanı, 6 milyon Türk Lirasına mal olan 45 bin metrekare yürüyüş yollarını ilçemize kazandırdık. 307 bin fidan ve ağacı toprakla buluşturduk. Toplam 35 milyon 421 bin Türk Lirasına mal olan park yapım çalışmalarıyla Kocasinan'da yeşil alan rekorunu yeniledik. Bu yıl da aynı kararlılıkla hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Çalışmalarımıza titizlik ve hassasiyetle devam ediyoruz."
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow