hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocasinan'da 252 kişi okuma ve yazma öğrendi

    Kocasinanda 252 kişi okuma ve yazma öğrendi
    expand

    Kocasinan'da 252 kişi okuma ve yazma öğrendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesinin açtığı okuma-yazma kurslarına katılan 252 kadın okuma ve yazma öğrendi.
    Kocasinan Belediyesine bağlı akademilerde açılan kurslara katılan 252 kadın okuma ve yazma öğrendi. Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşlara kültür, sosyal, sanat ve eğitim alanında her türlü desteği verdiklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Öğrenmenin yaşının olmadığının en güzel örneğini gösteren başımızın tacı büyüklerimizi tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıldan bu zamana kadar, açmış olduğumuz kurslara katılan 252 kişi okuma yazmayı öğrendi. Her yaş grubuna hitap kursumuzda özellikle 60-86 yaş aralığında kursumuza katılan büyüklerimiz, öğrenmenin yaşının olmadığının en iyi örneğini bize gösterdiler. Kurslarımız sayesinde inşallah bölgemizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak. Bizler, vatandaşlarımıza hizmet için varız ve elimizden geldiğince en iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
    Kursiyerlerden Fatma Koçer (58) ise, kursa gelerek okuma yazma öğrendiğini belirterek, “Çocukluk hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyum. Eşim ve torunlarım benim durumuma çok seviniyorlar" şeklinde konuştu.
    Kursiyerlerden 10 torun sahibi Şükran Alkutay (60) da, “Okuma yazmayı çok istiyordum maalesef çocukluğumda imkansızlıklar nedeniyle ailem beni okutamadı. Küçüklüğümde okula gidenleri gördüğümde; beni de okula göndermeleri için ağlardım. Şimdi ise okumayı öğreniyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow