hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocasinan'da gacer buğdayının tohumu ekildi

    Kocasinanda gacer buğdayının tohumu ekildi
    expand

    Kocasinan'da gacer buğdayının tohumu ekildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ-KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Teknolojiler ve Enerji San. Tic. A.Ş (KAYÇEV) aracılığıyla Elagöz bölgesindeki 30 dönümlük alana gacer buğdayının tohumu ekildi. Hasat yapıldıktan sonra elde edilecek tohumlar, çiftçilere dağıtılacak.
    Kocasinan Belediyesi bünyesindeki KAYÇEV, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte geçmişi 1000 yıl öncesine dayanan ve genetiği değiştirilmemiş yapısıyla doğallığını koruyan gacer buğdayının tohumunu toprakla buluşturdu. Elagöz mahallesindeki gacer buğday ekime törenine, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ve çiftçiler katıldı. Gacer buğdayı ekiminde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi olarak tarıma ve çiftçiye destek vermek için gacer buğdayının ekimini yaptık. Hasattan sonra da bu buğdayın tohumlarını çiftçilerimize dağıtacağız.  Daha önceden siyez buğdayı ekimi yaptık ve tohumlarını çiftçilerimize dağıtarak onlara rehberlik etmiştik. Şimdi de gacer buğdayı ekimi yaparak elde ettiğimiz tohumlarımızı yine çiftçilerimizle buluşturacağız. 30 dönümlük araziye ilk gacer buğdayının ekimi yaptı. Öz tohuma ulaşma noktasında insanlarımızın ulaşılabilirliğini kolay hale getirdik" dedi.
    Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ise, "Yerel adı gacer tohumu olan kaplıca tohumu nişasta başta olmak üzere bir çok konuda değerlendirilmektedir. Kocasinan Belediyesinin katkıları ile gacer buğdayının tohumu çiftçilerimize dağıtılacak. Kocasinan bölgesi tarımsal açıdan en önemli bölgelerimizden bir tanesidir." şeklinde konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow