hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüse yakalanan KAYSO Başkanı: Herhangi bir semptomum yok

    Koronavirüse yakalanan KAYSO Başkanı: Herhangi bir semptomum yok
    expand

    Koronavirüse yakalanan KAYSO Başkanı: Herhangi bir semptomum yok

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı video konferans sistemi üzerinden yapıldı. Toplantıda koronavirüse yakalandığını duyuran KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Testim pozitif çıktı ama herhangi bir semptomum yok. Sağlıklı bir şekilde işlerimizi evden yürütmeye çalışıyoruz” dedi.
    KAYSO Kasım ayı toplantısına, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, Vergi Dairesi Başkan Vekili Şahin Demirci ve KAYSO üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, sağlık durumu ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Geçen hafta yaptırdığı testin pozitif çıktığını açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Testim pozitif çıktı ama herhangi bir semptomum yok. Sağlıklı bir şekilde işlerimizi evden yürütmeye çalışıyoruz. Hayatımızın her alanını olumsuz etkileyen bu virüsle ilgili gerek çalışanlarımızı gerekse yakınlarımızı bir miktar daha uyarmakta fayda var. Çünkü hiçbir semptom göstermeyen ve test yaptırma ihtiyacı hissetmeyen bir çok kişi aramızda geziyor olabilir. Bunu düşünerek mutlak suretle maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
    Yüksek Hızlı Tren ve Lojistik Merkezi ile ilgili beklentilerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Sayın Bakanımız konuşmasında ulaşım ağlarının önemine değinmesine rağmen bu konularda net ifadeler kullanmadı. Yılda 2,5 milyar dolar ihracat yapan, Gayri safi yurt içi hasılaya ciddi katkı veren, 1 milyon 400 bin nüfusu ile Anadolu’da başarı hikayelerine imza atan Kayserimizi daha da ileriye götürmek için Yüksek Hızlı Tiren ve lojistik merkezinin bu dönemde mutlak suretle yatırımına bir an önce başlanmalıdır” diye konuştu.
    Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son grup toplantısından başlayarak yaptığı açıklamaları çok değerli bulduklarının ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı açıklamalarını önemsiyoruz. Bu yönde atılacak tüm adımlarda devletimizin ve ekonomi yönetiminin yanında olacağız. İnşallah yeni kadro ve yeni stratejilerle Türkiye, tempolu bir büyüme sürecini yeniden yakalayacaktır. Yatırımların, üretimin ve istihdamın artmasında güven ve istikrar çok önemli. Sanayici ve işadamlarımız önünü görebilirse istikrarlı bir büyüme ortamını kısa sürede yakalayacağımıza inanıyorum. Bizde bu konuda iş dünyası olarak üzerimize düşeni fazlası ile yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
    Daha sonra söz alan SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül ve Vergi Dairesi Başkan Vekili Şahin Demirci, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında yürürlüğe giren Kanun hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow