hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTB Başkanı Bağlamış: Pastırmanın başkenti Kayseri’dir

    KTB Başkanı Bağlamış: Pastırmanın başkenti Kayseri’dir
    expand

    KTB Başkanı Bağlamış: Pastırmanın başkenti Kayseri’dir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, son günlerde çeşitli illerin pastırmaya sahip çıkmasına tepki göstererek, "Pastırmanın başkenti Kayseri’dir, ve hep öyle kalmaya devam edecektir. Pastırma konusunda Kayseri’nin Süper Ligdeki konumu tartışılamaz. Diğer iller ikinci, üçüncü hatta amatör ligde mücadele etmektedirler" dedi.
    Son günlerde Kayseri pastırmasıyla ilgili yapılan tartışmalara KTB Başkanı Recep Bağlamış da dahil oldu.  Kayseri’nin havası, suyu ve baharatının pastırmayı kaliteli yaptığını kaydeden Bağlamış, “Bu damak tadıyla alakalıdır. Biz biraz daha yoğun baharatı severiz. Pastırma doğrama şeklimiz farklıdır. Pastırmayı kağıt gibi doğramak gerekir. Kastamonu pastırması duman ve ateşle kurutulur, Kayseri’de ise Erciyes’in soğuğu gibi doğal pişirme yöntemiyle oluşan bir pastırmadır. Et kurutmasında rüzgar çok önemlidir. Kayseri pastırmaları yıllardan beri Karpuzatan mevkiinde kurutulur. Çünkü burası, Erciyes’ten gelen rüzgarı en iyi alan bölgedir” şeklinde konuştu.
    Kayseri pastırması ile Kastamonu pastırmasının kıyaslanamayacağını söyleyen Bağlamış, "Kastamonu’nun tüm il genelinde ürettikleri pastırma miktarı, Kayseri deki en küçük pastırma firmasının ürettiği miktarına ancak eşittir. Kastamonu da evlerde merdiven altında üretilen pastırmalar hiçbir zaman Kayseri pastırmasının kalitesine ulaşamaz. Türkiye genelinde perakende olarak satılan tüm pastırmalar Kayseri pastırması adı kullanılarak satılmaktadır. Cumhurbaşkanımız böyle bir espiri yapana kadar aslında kimse Kastamonu pastırmasını tanımıyordu. Bu anlamda Kayseri pastırması lobi mağduru olmuştur. Biz bu yanlış algıyı yok etmek için hergün iletişim mecralarında tanıtım çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah kısa zamanda yapacağımız lobi çalışmalarıyla Kayseri pastırması tanıtım anlamında zirvedeki yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.
    Pastırmanın başkentinin Kayseri olduğunu belirten Bağlamış sözlerini şu şekilde tamamladı: “Pastırmanın gerçek anlamda anavatanı Kayseridir.  Türkiye de pastırma konusunda Kayseri Süper Ligdedir. Diğerleri üçüncü lig ve amatör Ligdedir. Birinci tartışmasız zaten bellidir, diğerleri sıralamasını kendileri belirlesinler.”

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow