hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTB, tescil rekortmenlerine ödüllerini verdi

    KTB, tescil rekortmenlerine ödüllerini verdi
    expand

    KTB, tescil rekortmenlerine ödüllerini verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökay SANLI /KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Ticaret Borsası (KTB) tarafından tescil rekortmenleri ödül töreni düzenlendi. 
    Bir düğün salonunda düzenlenen programa, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KTB Başkanı Recep Bağlamış, ilçe belediye başkanları ve KTB üyeleri katıldı. Törende açılış konuşması yapan KTB Başkanı Recep Bağlamış, "Bugün dünyada yaşanan olağanüstü gelişmelere bağlı olarak tarım ve hayvancılık alanında en önemli gündemlerimiz şüphesiz gıda güvenliği, iklim krizi ve gıda enflasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Pandemi süreci, Rusya ve Ukrayna savaşı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gıda enflasyonunu yükseltti, ancak Gıda enflasyonunun büyük itici gücü, başta enerji, gübre ve yem sektörleri olmak üzere gıda üretiminin dışında girdi maliyetlerinde yaşanan artışlardan kaynaklanıyor.  Tüm bu faktörler tarım ve hayvancılık alanında üretim yapan firmalarımızın kar marjlarını daraltıyor ve üreticileri yatırım yapmaktan vazgeçiriyor, bu nedenle içinde bulunduğumuz dönemde özellikle tarım ve hayvancılık alanında ki üreticilerimize pozitif bir ayrımcılık yapılarak sektörün daha fazla desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç bizlere açık bir şekilde gösteriyor ki gıda arz güvenliği ve kendi kendine yeten bir ülke olmak hayati bir mesele haline gelmiştir" diye konuştu.
    İklim değişikliklerinin çiftçileri olumsuz yönde etkilediğini belirten Bağlamış, "Birleşmiş Milletler iklim raporu Akdeniz havzasının küresel ısınmadan en çok etkilenecek yerlerden biri olduğunu vurguluyor. Sulu tarıma dayalı tarım politikası, su kaybını artıran sulama sistemleri, yer altı ve yer üstü sularının aşırı ve yanlış kullanımı, su sıkıntısını ağırlaştırıyor ve maliyetlerimizi her geçen gün arttırıyor. Tarımsal üretim, önemli ölçüde iklim koşullarına bağlı olduğu için, üretimde işgücü ve sermaye ne kadar artırılırsa da üretim miktarı aynı oranda artmayabilir. Bu bakımdan çiftçilerimizin iklim değişimi açısından bilgilendirilmesi, yeni koşullara uyumlu üretim tesislerinin kurulması, çiftçinin teknolojiyi kullanma kapasitesinin artırılması, bitkisel üretimde rekolte artışını destekleyen faaliyetlere yönlendirecek politikalara ağırlık verilmesi ülkemiz için bir gereklilik haline gelmiştir. Bizlere burada büyük görevler düşmektedir. Bizler bu süreçte üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, "Kayseri Ticaret Borsamız tarım sektörümüzü geliştirmek ve hizmet kapasitemizi arttırmak üzere pek çok projeye imza atıyor. Kayseri’mize değer katacak her işin ve her yatırımın peşinde oluyor, hayata geçmesini sağlıyor. İç Anadolu’nun en modern canlı hayvan borsasını ve pazar yerini kuruyor. Kalkınma Ajansından temin ettiği destek ile et ürünlerine yönelik Ar-Ge istasyonu projesini hazırlıyor. Faaliyete geçirdiği gıda ve toprak laboratuarıyla çok hayırlı bir işe daha imza atıyorlar. Hayata geçirdiği e-ticaret sitesi ile yerel firmalarımıza ve kendi ürünlerine destek olmaktadır. Topraksız tarım projesiyle inovatif işlere imza atılmaktadır. Sizlere daha iyi bir hizmet vermek üzere ülkemizin en kapsamlı Ticaret Borsası kampüsünü de kurmayı hedeflemektedir. Üyelerine beş yıldızlı hizmet sunmaktadır, bunların hepsi de birer vizyon işidir. Üyelerimize verdikleri hizmeti devamlı geliştiren daha kaliteli hale getiren bu çalışma vizyonundan dolayı borsamızı, değerli başkanımızı Recep Bağlamış'ı, yönetimini ve tüm çalışma arkadaşlarını kutluyorum" dedi.
    Yapılan konuşmaların ardından tescil rekortmeni firmalara ödülleri verildi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow