hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO Başkanı Gülsoy: 2021 yılı Kültepe Kaniş Karum yılı ilan edilsin

    KTO Başkanı Gülsoy: 2021 yılı Kültepe Kaniş Karum yılı ilan edilsin
    expand

    KTO Başkanı Gülsoy: 2021 yılı Kültepe Kaniş Karum yılı ilan edilsin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 2021 yılının Kültepe Kaniş Karum yılı ilan edilmesini istedi.
    KTO, unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve Kayseri ticaret hayatının geçmişi başta olmak üzere birçok konuda çalışma yapmak üzere oda bünyesinde Kültür ve Sanat Komisyonu kurdu. 2021 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kültepe Kaniş Karum yılı ilan edilmesini talep eden KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "2019 yılı Cumhurbaşkanımız tarafından Göbeklitepe, 2020 yılı ise geçtiğimiz günlerde Patara yılı ilan edildi. İnşallah 2021 yılının da Kültepe Kaniş-Karum yılı ilan edilmesini talep ediyoruz. Çünkü Kayseri, 6 bin yıllık tarihi olan kadim bir şehir. İlk yazılı tabletlerin bulunduğu Kültepe Kaniş'te yazılı ticari anlaşmalar ve aile anayasası var. 6 bin yıllık tarihi, 4 bin yıllık ticari geçmişi olan bir şehrin 2021 yılında Kültepe Kaniş Karum yılı ilan edilmesini istiyoruz. Şehir olarak biz buna hazırız. Kurallı ticaretin ilk başladığı yer Kültepe'dir. Dünyadaki ilk uluslararası fuar niteliği taşıyan Pınarbaşı'ndaki Yabanlu fuarı da bu şehirdedir. Bu değerlerimizin daha fazla tanıtılması lazım" dedi.
    'KÜLTÜR VE SANAT KOMİSYONU KURDUK'
    KTO olarak Kültür ve Sanat komisyonu kurdukları ifade eden Başkan Gülsoy, "Kayseri ticari hayatının geçmişi, unutulmaya yüz tutmuş meslekler, meslek eşyaları ve birçok tarihi konuda çalışma yapmak üzere şehrimizdeki önemli tarihçilerin yer aldığı bir komisyon kurduk. Yaklaşık 20 bin üyesi bulunan olan odamız bu bağlamda çalışmalarına başladı" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow